Introductie trainingen

Dat de BMX een leuke en energieke sport is zie je wel aan het grote aantal leden dat de FCCL (Fiets Cross Club Lichtenvoorde) heeft. Ben jij ook nieuwsgierig en wil je ook wel eens weten hoe het voelt om over een heuse Crossbaan te fietsen en ben je 6 jaar of ouder?

Meld je dan aan via het contactformulier

Heb je nog geen ervaring met de bmx sport dan mag 3x gratis mee trainen. Ben je nog geen 18 jaar, neem dan een volwassene mee, anders kunnen we je helaas niet toelaten op de baan.

Heb je al ervaring met de BMX-sport, bijvoorbeeld bij een andere BMX vereniging, en wil je misschien lid worden van de FCCL? Dan kan je, eenmalig, tegen een bijdrage van 25 euro, 3x mee trainen. Wordt je lid? Dan wordt deze bijdrage verrekend met het lidmaatschap.

Voor meer informatie over de trainingstijden, wanneer jij kunt instromen en waar je aan moet denken kijk dan hier.

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd in de BMX-sport en de FCCL en wil je lid worden? Neem dan contact op met de ledenadministratie. Er wordt dan vervolgens contact met je opgenomen om het lidmaatschap toe te lichten. Hierna ontvang je een toegangscode waarna je via deze link je lidmaatschap kan bevestigen en voor het eerste jaar de contributie kan betalen.

Om(rijdend) lid te worden van FCCL dien je ten minste 6 jaar te zijn. Bij aanmelding voegt je een kopie van een paspoort, ID-bewijs of zorgpas van het rijdend lid met daarop zijn of haar geboortedatum.  Dek de overige gegevens af of maak ze zwart, zo voorkomt u eventuele digitale fraude.

Als lid kom je, tijdens evenementen zoals competities en wedstrijden, voor de FCCL uit. Je rijdt dan in het actuele FCCL clubshirt.
Als lid neem je aan tenminste één competitie deel. Je kan kiezen uit clubwedstrijden, regiowedstrijden (NFF), provinciale kampioenschappen (NFF) of KNWU-wedstrijden.
Je mag natuurlijk meerdere competities rijden, dit doe je dan in je FCCL clubshirt!

Vrijwilligers

We kunnen de vereniging alleen ‘draaiend’ houden door inzet van vrijwilligers. De FCCL kan je benaderen met de vraag of je als vrijwilliger voor de vereniging wilt inzetten. We hopen dat we dan op je inzet mogen rekenen!

Contributie

Het lidmaatschap geldt voor een heel jaar en kan tussentijds niet worden opgezegd. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Voor het lidmaatschap is contributie verschuldigd.

De contributie bedraagt €95,- per jaar (2024) 
De contributie voor 2025 bedraagt €115,- of €140,- euro e.e.a. afhankelijk van beschikbaarheid penningmeester..  

Als nieuw lid betaal je de contributie in één termijn op moment van aanmelding. Tot en met 1 oktober betaal je voor een heel jaar contributie.
Word je vanaf 1 oktober lid van de FCCL dan betaal je één termijn á €65 voor de rest van het jaar jaar. In dit bedrag zijn o.a. de inschrijfkosten en het clubshirt inbegrepen.

De vereniging behoudt zich het recht voor om de contributie jaarlijks te verhogen, vaststelling van de contributie geschied door de Algemene Ledenvergadering

In de contributie is inbegrepen het lidmaatschap voor de NFF en KNWU, de rijdersbijdrage voor het clubshirt en -voor nieuwe leden- de éénmalige inschrijfkosten.

Incasso

Bij het aanmelden als lid via de webshop betaalt je voor het eerste jaar de contributie. Betaling van de contributie voor de daaropvolgende jaren is enkel mogelijk per automatische incasso. 

Voor het incasseren van de contributie maakt FCCL gebruik van een doorlopende SEPA machtiging. De contributie wordt in januari geïnd.
Je dient voor voldoende saldo op uw bankrekening te zorgen. Bij het storneren door je of uw bank ontvangt je een nota inclusief € 2,50 administratiekosten.

Clubshirt

Van rijdende leden wordt verwacht dat ze tijdens de training en wedstrijden ons clubshirt dragen. Het eerste clubshirt ontvang je van de vereniging. Mocht je een extra clubshirt willen dan kan je deze in de webshop bestellen.

Beëindigen

Wanneer het lidmaatschap in de loop van het jaar wordt opgezegd, blijft de contributie voor het resterende deel van het jaar verschuldigd. Beëindiging van het lidmaatschap dient schriftelijk of via e-mail uiterlijk 2 weken voor het nieuwe verenigingsjaar te geschieden.