KNWU WEDSTRIJDEN

Als FCCL zijn we aangesloten bij de KNWU. Wil je KNWU wedstrijden gaan rijden, neem dan contact op met de ledenadministratie. De ledenadministratie meldt je dan bij de KNWU aan. Vervolgens dien je zelf een startlicentie aan te schaffen. Deze kun je aanvragen via “MijnKNWU“. Hieraan zijn kosten verbonden. Ook dien je na goedkeuring van de licentie een stuurbordnummer toe te voegen.

Afdelings Kampioenschap / Regiowedstrijd
Met een startlicentie en stuurbordnummer kun je deelnemen aan de afdelingswedstrijden (regiowedstrijden) van de KNWU ook wel AK’s genoemd.
Wij horen bij de afdeling Noord/Oost, deze wedstrijden worden dan ook in Noord en Oost Nederland georganiseerd, houd dus rekening met een langere reistijd!

Topcompetitie / (Inter) Nationale wedstrijden)
Wil je proberen je te kwalificeren voor het NK, EK of WK, dan moet je een wedstrijdlicentie aanvragen bij de KNWU. De kosten van deze licentie zijn hoger.
Hiermee kun je Topcompetitie (TC wedstrijden) rijden. Dit zijn nationale wedstrijden, ook kun je hiermee deelnemen aan de 3 Nations Cup en de UEC rondes.
Houd rekening met hoger inschrijfgeld, entreetickets voor begeleiders en eventueel verblijfskosten om aan deze wedstrijden deel te kunnen nemen.
Bij alle genoemde wedstrijden kun je punten halen. Deze punten worden vertaald in een ranking. De beste 32 rijders van elke leeftijdsklasse mogen deelnemen aan het NK.
Sta je in de ranking bij de beste 16, dan mag je deelnemen aan het EK en WK.

Meer informatie over de wedstrijdkalender en eisen vind je op de BMX website van de KNWU:

Inschrijven wedstrijden
Inschrijven voor wedstrijden gaat via mijn.knwu.nl

Meer informatie?
Schroom niet en vraag je trainer, een van de bestuursleden of wedstrijdrijders voor meer uitleg of ervaring. Kom je er niet uit? Stuur een mail naar de ledenadministratie.