Licenties & Stuurbordnummer

bord startnummer jesse

Om aan wedstrijden te mogen deelnemen heb je een (stuurbord) -nummer en, afhankelijk van type wedstrijd, een licentie nodig. Lees het onderstaande goed door en voorkom teleurstellingen.
NB: i
eder lid van de FCCL wordt door het bestuur ingeschreven bij NFF en op verzoek bij de KNWU voor je clubbasislicentie.

Clubwedstrijden

Voor alle wedstrijden heb je een stuurbord en zijbord met nummer nodig. Het makkelijkste is om het nummer van de NFF te nemen.

Dit is makkelijk omdat wij dit nummer toewijzen en tevens heb je dan een bordje voor zowel de club- als NFF wedstrijden.

Weet je nog niet welke wedstrijden je gaat rijden maar wil je wel al clubwedstrijden mee rijden dan mag je ook een eigen bordje maken. De voorwaarde is dat het duidelijk leesbaar moet zijn van minimaal 20 meter afstand.
Let wel! Gebruik het hele jaar het zelfde nummer voor de clubwedstrijden. Wil je zelf niet aan het klussen?
Neem dan contact op met Anne Mokkink via email: annemokkink@gmail.com, Zij maakt speciaal voor de FCCL de FCCL stuurbord en zijborden met nummers.

NFF

Via de FCCL krijg je een stuurbordnummer. Als je wilt meerijden met wedstrijden van de NFF dan moet je er alleen voor zorgen dat je een stuurbord en zijbord hebt met je NFF nummer er op. Hiervoor kan je contact opnemen met Anne Mokkink via email: annemokkink@gmail.com. Na betaling ontvangt je dan een door de NFF goedgekeurd stuur- en zijbord met jouw eigen nummer en de juiste kleur. Dit stuurbord en zijbord ben je verplicht op je fiets te dragen tijdens een wedstrijd van de NFF.

KNWU

LET OP:

Als wij je, op verzoek, hebben ingeschreven bij de KNWU ontvang je van de KNWU een inlogcode voor mijnKNWU en je clubbasislicentie.

Echter mag je dan nog niet deelnemen aan KNWU wedstrijden.

Je hebt dan nog een persoonlijke wedstrijdlicentie en KNWU stuurbordnummer nodig. Deze is aan te vragen via mijnKNWU.

Afhankelijk van leeftijd en soortwedstrijd welke je wil rijden zijn er verschillende licentie vormen. Daarnaast zijn er nog eisen met betrekking tot nummers en transponder. Kijk voor meer informatie op de site van KNWU