Over ons

De Fietscross club Lichtenvoorde is opgericht op 23 juni 1983 en is één van de grootse BMX fietscross verenigingen van Nederland. We zijn een gezellig vereniging waar het verenigen voorop staat. Circa 100 leden in de leeftijd van 4 tot en met 80 jaar zijn lid van de FCCL. Van deze leden rijden ruim 80 leden, op hun eigen niveau, mee in verschillende competities zoals de clubwedstrijden, regionale wedstrijden, afdelingswedstrijden (BMX noord-oost competitie, landelijke wedstrijden (Topcompetitie) en zelfs internationale wedstrijden ( 3 nations cup, EK en WK). Uit de FCCL zijn verschillende toprijders voortgekomen zoals Joost Wichman (2 x EK en wereld kampioen), Dennis Wissink (3 x NK, 3 x EK en 1 x WK) Anneke Beerten (6 x NK meerder EK en 2x WK kampioen) Jelle van Gorkom ( meervoudig NK, EK kampioen; twee maal 2de op de WK en zilver op de Olympische spelen) .

Onze rijders komen uit de gehele regio van Arnhem tot Eibergen, van Winterswijk tot Vorden. De BMX is een spectaculaire sport, op de BMX baan is veel actie te zien en het tempo van de wedstrijden ligt hoog, een lust om naar te kijken. De wedstrijden worden in alle leeftijdsklassen op dezelfde dag en op dezelfde baan gehouden. De FCCL beschikt over een eigen BMX baan in Lichtenvoorde. Op deze baan worden naast trainingen, 6 tot 9 clubwedstrijden en regiowedstrijden gehouden. De wedstrijden trekken tussen de 150 en 350 bezoekers per keer. Met behulp van sponsoren en de inzet van eigen leden worden continu aanpassing aan de baan en accommodatie gedaan om het rijdersniveau te verbeteren en om de bezoekers een aantrekkelijke dag te bezorgen.

Onze ambitie is om toegankelijk te zijn voor alle BMX rijders en jongeren enthousiast te maken voor de BMX sport, ze te laten floreren op hun eigen niveau en te laten groeien. Daarnaast vinden we het verenigingsgevoel erg belangrijk. We willen een vereniging zijn, toegankelijk voor alle BMX rijders en hun familie waar ze zich thuis voelen.

Het bestuur

Coen Gribbroek
Voorzitter

Diederik Speksnijder
Penningmeester

Christel Bouwmeester
Ledenadministratie / secretariaat

Rob Stronk
Trainingen

Anita Raben
Algemeen bestuurslid

Petra Wheeler
Algemeen bestuurslid

Activiteitencommissie

De activiteitencommissie organiseert o.a.:

  • clubwedstrijden
  • regiowedstrijden
  • clubkamp
  • speciale evenementen
  • clubfeest

Hou je van gezelligheid, vindt je het niet erg om je handen uit de mouwen te steken en wil je onze leden en BMX -rijders een onvergetelijke activiteit bezorgen? Meld je dan aan voor de activiteitencommissie!

Evelien Wevers
Contactpersoon activiteitencommissie

Michiel Rosendaal
Lid activiteitencommissie

Ernie Raben
Lid activiteitencommissie

Wilma Dreijers
Lid activiteitencommissie