Een nieuw jaar, een nieuw wedstrijdseizoen!

Op 18 februari a.s. sluiten we gezamenlijk het seizoen 2023 af tijdens ons jaarlijkse clubfeest. Aanmelden voor deze gezellige middag kan nog tot 10 februari a.s. door het sturen van een email naar activiteiten@fccl.nl Geef in deze email de namen door van degenen die deze middag aanwezig zijn.

In maart staan de eerste wedstrijden al weer gepland! Dankzij onze trainers kunnen onze rijders ook tijdens deze wintermaanden gebruik maken van de baan mits het weer dit toelaat natuurlijk. Dat is hartstikke fijn, want zo kan iedereen zich in zijn eigen tempo klaarstomen voor het nieuwe fietscrossseizoen! We leggen je in het kort de verschillende competities uit. Zo kun je zelf een keuze maken uit alle wedstrijden die worden georganiseerd.

Clubwedstrijden
Elk jaar worden op onze eigen baan een aantal clubwedstrijden verreden. Deze wedstrijden zijn laagdrempelig en hieraan kunnen alleen leden van de FCCL meedoen. Binnenkort kun je je via
de webshop inschrijven voor deze wedstrijden. De wedstrijden worden georganiseerd door de
leden van de activiteitencommissie en zijn voor alle rijders toegankelijk. Of je net 1 maand
lid bent, of al meerdere jaren rond fietst, deze wedstrijden zijn voor iedereen een feestje om te
fietsen! Aan het einde van het fietscrossseizoen worden alle scores bij elkaar opgeteld, en
ontvangen alle rijders die minimaal 5 wedstrijden hebben gefietst een mooie beker tijdens het FCCL Clubfeest. De clubwedstrijden in 2024 worden verreden op: 10/03, 01/04, 12/05, 02/06, 30/06, 27/10 en 10/11.

NFF Regiowedstrijden
Wil je naast de clubwedstrijden wat meer ervaring op doen en ook eens op andere banen fietsen, schrijf je dan eens in voor een NFF regiowedstrijd. Deze wedstrijden worden verreden op de zaterdag. In 2024 worden er in totaal 8 regiowedstrijden verreden. Heb je minimaal 5 wedstrijden meegefietst, dan kom je al in aanmerking voor een mooie beker! Fiets je voor het eerst mee in deze competitie, en rij je minimaal 3 wedstrijden in 1 seizoen, dan ontvang je aan het einde van het seizoen een aanmoedigingsprijs. In 2023 was de FCCL met een mooie groep van ongeveer 25 rijders vertegenwoordigd bij meerdere regiowedstrijden. Fietscrossclubs die dit jaar een wedstrijd organiseren zijn:

13/04 Apeldoorn                                                     06/07 Bussum
25/05 Kampen                                                         05/10 Putten
08/06 Nijkerk                                                           19/10 Kootwijkerbroek
22/06 Doetinchem                                                   02/11 Nunspeet

Inschrijven voor deze wedstrijden is op dit moment nog niet mogelijk. Zodra de inschrijving beschikbaar is, ontvangen jullie hier bericht over. Wanneer je 1 of meer van deze wedstrijden gaat fietsen, meld dit dan even via wedstrijden@fccl.nl zodat we je mobiele nummer kunnen toevoegen aan de groepsapp van regiorijders. Zo blijf je op de hoogte van de laatste wijzigingen.

NFF Landelijke wedstrijden (PK wedstrijden)
Meer ervaren rijders vinden hun uitdaging in Provinciale Kampioenschappen (PK’s genoemd)
Per seizoen (september t/m juni) worden gemiddeld 8 wedstrijden georganiseerd. Wanneer je aan 5 wedstrijden deelneemt of 4 en de plaatsingswedstrijd, mag je ongeacht je resultaat van deze wedstrijden deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap NFF. PK”s zijn nationale wedstrijden en worden door heel Nederland georganiseerd. Inschrijven voor deze wedstrijden is op dit moment nog niet mogelijk. Zodra de inschrijving beschikbaar is, ontvangen jullie hier bericht over.
Fietscrossclubs die voor het seizoen 2023-2024 een PK wedstrijd organiseren zijn:

23/03 Geldermalsen                                                 04/05 Appingedam
06/04 Ommen                                                         18/05 Noordbergum [Plaatsingswedstrijd]
20/04 Apeldoorn                                                     20/05 Noordbergum [NK NFF]

Op 7 september wordt het NK Clubs verreden. Op dit moment is nog niet bekend op welke baan dit NK wordt verreden. Daarna starten de PK wedstrijden voor het seizoen 2024-2025:

14/09 Hengelo (O)                                                   12/10 Schijndel
28/09 Nijkerk                                                           26/10 Klazienaveen

Wanneer je 1 of meer van deze wedstrijden gaat fietsen, meld dit dan even via wedstrijden@fccl.nl zodat we je mobiele nummer kunnen toevoegen aan de groepsapp van PK rijders. Zo blijf je op de hoogte van de laatste wijzigingen.

KNWU wedstrijden
Hieronder vallen de volgende competities: TC’s, AK’s NK Clubs, UEC EK, UCI WK, UEC European cup, en de 3Nations. De meeste wedstrijden die worden gereden onder de vlag van de KNWU worden op zondag verreden. Inschrijven voor 1 van deze wedstrijden kan rechtstreeks op de site van de KNWU.
Hier vind je de actuele informatie en het volledige programma voor 2024. Ben je nieuw bij de club, en wil je graag KNWU wedstrijden gaan fietsen, meld je dan eerst aan via ledenadministratie@fccl.nl .

Stuur- en zijbordjes
Voor deelname aan alle genoemde wedstrijden heb je een stuurbord en zijbordje inclusief nummer nodig. Hoe dit werkt, lees je op onze website.

Meer informatie
Heb je na het lezen van deze informatie en de informatie op onze website nog vragen? Leg deze dan voor aan de trainer, of stuur een email naar wedstrijden@fccl.nl

We gaan er samen weer een sportief seizoen van maken!