Verslag Provinciale kampioenschappen Dedemsvaart

1 april, modder in je bil.

De 1e provinciale kampioenschappen van de NFF vonden afgelopen zaterdag plaats in Dedemsvaart, onder werkelijke zeer natte en zware omstandigheden, wat een regen en modder! Een teamtent was  helaas niet voorhanden, maar de trainers zijn overal bekend en ritselden de VIP tent van Dedemsvaart, dank hiervoor, incl een paar gratis hamburgers die door fietsenschoonmaker HB vlot werden weggewerkt, dit terzijde.

7 FccL’ers stonden aan het start hek, van jong naar oud. En wat klapten ze er op, super om de nieuwe clubshirts in de bagger te zien rond knallen.

Begonnen werd met Connor Bouwmeester, Boys 12, deze jonge strijder wil naar het NK in Tiel en is zeer goed begonnen met door in de manches als 7-6-7 te eindigen wat hem een plek in de kwartfinale op leverde. Hier werd hij 8e.

De volgende was onze gezellige clubkletskous Zoë van der Rassel, Girls 8/9,  gestreden voor wat ze waard is maar kwam nét te kort voor een finaleplek, 5-7-4 in de manches.

Daarna was het de beurt voor toch wel de held van de dag Daan Hobelman, 2 klassen knallen, de 20 inch en het werk voor de echte kerels, de cruiserklasse. Met beide fietsen stond Daan in de finale!

Die jongen een frikandel beloven doet wonderen… Met de cruiser 3-4-4 in de manches en 7 in de Finale. 20 inch 3-1-4, halve 3 en finale 5, en 2 bekers rijker.

Waldorf en Stadtler aka de trainers Dennis en Sieb kwamen zonder problemen door de manches. Dennis 2-2-2 en Sieb 1-3-3. In de Finale zette Dennis zijn bekende afterburners weer aan en werd 2e, Sieb hobbelde daar vrolijk achteraan en werd 4e.

Als laatste waren onze partyanimals Koen en Timo aan de beurt. Timo bij de 16/17 jarige kerels en knapte er flink op los. Manches 5-2-4 en in de halve, onder luide aanmoedigingen door een niet nader te noemen persoon, die tot in Hardenberg hoorbaar waren, ging het kaarsje langzaam uit bij Timo en werd 8e.

Koen zijn klasse, kerels van 18 en ouder, stond bol van ex NL toppers die ook een dagje uit waren. Koen vocht voor wat hij waard was en kwam zeer netjes door de manches, 5-6-5, maar in de halve moest hij het hoofd buigen en werd 8e.

Al met al een geslaagde dag voor de Fccl.

Over 2 weken in Doetinchem het vervolg van de nationale competite NFF in Doetinchem.

Je kunt je nog inschrijven tot Maandag.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.