Update nieuw wedstrijd seizoen 2023

Het wedstrijdseizoen gaat weer van start!

Over iets meer dan een maand gaat het wedstrijdseizoen weer van start! Dankzij onze trainers kunnen alle rijders de hele winter door gebruik maken van onze baan. Dat is hartstikke fijn, want zo kan iedereen zich in zijn eigen tempo klaarstomen voor het nieuwe fietscrossseizoen! We leggen je in het kort de verschillende competities uit. Zo kun je zelf een keuze maken uit alle wedstrijden die worden georganiseerd.

Clubwedstrijden
Elk jaar worden op onze eigen baan een aantal clubwedstrijden verreden. Deze wedstrijden zijn laagdrempelig en hieraan kunnen alleen leden van de FCCL meedoen. Via de webshop kun je je voor deze wedstrijden inschrijven. Deze wedstrijden worden georganiseerd door de leden van de activiteitencommissie en zijn voor alle rijders toegankelijk. Of je slechts 1 maand lid bent, of al meerdere jaren, deze wedstrijden zijn voor iedereen een feestje om te fietsen! Aan het einde van het fietscrossseizoen worden alle scores bij elkaar opgeteld, en ontvangen alle rijders die minimaal 5 wedstrijden hebben gefietst een mooie beker tijdens het FCCL Clubfeest.

NFF Regiowedstrijden
Wil je naast de clubwedstrijden wat meer ervaring op doen en ook eens op andere banen fietsen, schrijf je dan eens in voor een NFF regiowedstrijd. Deze wedstrijden worden verreden op de zaterdag. In 2023 worden er in totaal 9 regiowedstrijden verreden. Heb je minimaal 5 wedstrijden meegefietst, dan kom je al in aanmerking voor een mooie beker! Fiets je voor het eerst mee in deze competitie, en rij je minimaal 3 wedstrijden in 1 seizoen, dan ontvang je aan het einde van het seizoen een aanmoedigingsprijs. In 2022 was de FCCL met een mooie groep van ongeveer 20 rijders vertegenwoordigd bij meerdere regiowedstrijden. Fietscrossclubs die dit jaar naast de FCCL een wedstrijd organiseren zijn: Putten, Nijkerk, Kootwijkerbroek, Nunspeet, Kampen, Bussum, Apeldoorn en Doetinchem. Inschrijven voor deze wedstrijden kan via onze website.
Wanneer je 1 of meer van deze wedstrijden gaat fietsen, meld dit dan even via wedstrijden@fccl.nl zodat we je mobiele nummer kunnen toevoegen aan de groepsapp van regiorijders. Zo blijf je op de hoogte van de laatste wijzigingen.

NFF Landelijke wedstrijden (PK wedstrijden)
Meer ervaren rijders vinden hun uitdaging in Provinciale Kampioenschappen (PK’s genoemd)
Per seizoen (september t/m juni) worden gemiddeld 8 wedstrijden georganiseerd. Wanneer je aan 5 wedstrijden deelneemt of 4 en de plaatsingswedstrijd, mag je ongeacht je resultaat van deze wedstrijden deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap NFF. PK”s zijn nationale wedstrijden en worden door heel Nederland georganiseerd. Fietscrossclubs die dit jaar een PK wedstrijd organiseren zijn: Dedemsvaart, Doetinchem, Noordbergum, Nijverdal, Tiel (NK), Appingedam, Nunspeet, Nuland, Assen en Barendrecht.
Inschrijven voor deze wedstrijden kan via onze website.

Tijdens de PK competitie wordt ook de promotieklasse aangeboden. Voor deze aparte competitie kun je je eveneens inschrijven via onze webshop. Dit doe je dan samen met de bestelling van een PK wedstrijd. Je fietst dan mee in deze aparte klasse die wordt verreden op dezelfde baan als de PK wedstrijd waarvoor je je hebt ingeschreven. Voor de kosten (€ 1,=) hoef je het niet te laten, dus doe lekker mee als je er toch al bent. Meer informatie over de promotieklasse vind je hier. Wanneer je 1 of meer van deze wedstrijden gaat fietsen, meld dit dan even via wedstrijden@fccl.nl zodat we je mobiele nummer kunnen toevoegen aan de groepsapp van PK rijders. Zo blijf je op de hoogte van de laatste wijzigingen.

KNWU wedstrijden
Hieronder vallen de volgende competities: TC’s, AK’s NK Clubs, UEC EK, UCI WK, UEC European cup, en de 3Nations. De meeste wedstrijden die worden gereden onder de vlag van de KNWU worden op zondag verreden. Inschrijven voor 1 van deze wedstrijden kan rechtstreeks op de site van de KNWU.
Hier vind je de actuele informatie en het volledige programma voor 2023. Ben je nieuw bij de club, en wil je graag KNWU wedstrijden gaan fietsen, meld je dan eerst aan via ledenadministratie@fccl.nl  

Stuur- en zijbordjes
Voor deelname aan alle genoemde wedstrijden heb je een stuurbord en zijbordje inclusief nummer nodig. Hoe dit werkt, lees je op onze website.

Meer informatie
Heb je na het lezen van deze informatie en de informatie op onze website nog vragen? Leg deze dan voor aan de trainer, of stuur een email naar wedstrijden@fccl.nl We gaan er samen weer een sportief seizoen van maken! Meld je snel aan voor de wedstrijden. Ze zijn beschikbaar in de shop op onze website!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.