Gift Rabo ClubSupport goed besteed

In 2020 heeft FCCL mee gedaan aan Rabo ClubSupport Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek. Op de site van Rabo ClubSupport hebben wij ons doel aangegeven waarop leden van de Rabobank konden stemmen. Vele leden hebben dit gedaan, waarvoor onze hartelijke dank. Met deze actie hebben we € 606,16 van de Rabobank mogen ontvangen. We willen de Rabobank hiervoor hartelijk danken! Door deze bijdrage kunnen we een eerste aanzet maken in het verduurzamen van ons onderhoud.

Ons doel is om het baanonderhoud duurzamer en milieuvriendelijker uit te voeren zonder overlast voor de omgeving. We willen de BMX-baan duurzaam en milieuvriendelijk onderhouden. Door het ontbreken van de juiste gereedschap en machines lukt ons dit helaas nog niet. Daarom willen we duurzame en milieuvriendelijke professionele onderhoudsmachines en gereedschappen aanschaffen. Denk aan onkruidborstels, accu (bos-) maaiers, -snoeischaren, -bladblazers e.d. alsmede diverse handgereedschap zoals bezems, schoffels, harken, scheppen en kruiwagens.”

Diederik Speksnijder (r) krijgt de accu bosmaaier overhandigd door Niels Abbink

Accu aangedreven bosmaaier

Samen met dhr. Niels Abbink van Wopa Mechanisatie uit Zieuwent/Lichtenvoorde zijn we terecht gekomen bij Ebbers Mechanisatie uit Winterswijk. We hebben gezocht naar machines en gereedschappen voor duurzaam baan onderhoud. De voor ons meest geschikte machine bleek een professionele accu aangedreven bosmaaier van Husqvarna. Samen met de bijdrage uit het Rabo ClubSupport  heeft de FCCL haar eerste Husqvarna accu aangedreven bosmaaier gekocht. Woensdag 3 maart jongstleden is de bosmaaier door dhr. Niels Abbink aan Diederik Speksnijder van Fietscrossclub Lichtenvoorde overhandigd.

Als vereniging zijn we er erg blij mee. De bosmaaier voelt stevig aan en ligt lekker in de hand en werkt erg plezierig. Door de accumotor is de machine erg stil, je hoort deze bijna niet. Zo voorkomen we overlast voor de bewoners, zowel mens als dier, in onze buurt. 

We hebben ook een speciale onkruidborstel voor op de accu bosmaaier aangeschaft. We kunnen hiermee onkruid tussen de bestrating weghalen. Onkruid spuiten behoort hiermee tot het verleden wat goed is voor het milieu en dieren en insecten zoals bijen. 

FCCL will de aankomende periode al haar machines vervangen door accu machines zodat het volledige onderhoud milieuvriendelijk, stil en duurzaam kan worden uitgevoerd!

Rabo Clubsupport

Wopa Mechanisatie

Ebbers Mechanisatie