Wedstrijdinformatie NK BMX 2021

Beste renners en begeleiders,

Dit weekend vindt het Nederlands kampioenschap plaats in Haaksbergen. Via dit bericht willen we jullie graag op de hoogte stellen van de laatste informatie.

Renners en begeleiders
Elke renner mag hun ouders/ begeleiders meenemen (max 2 personen). Deze personen dienen een entreegeld te betalen.
Zowel de rijders als hun ouders/ begeleiders nemen plaats op hun stoel in de Club Arena en mogen de Baan Arena alleen betreden als zich gereed moeten maken voor de geplande wedstrijd.
De rijders die klaar zijn met hun wedstrijd zal dringend verzocht worden de eventlocatie te verlaten.
De wedstrijd wordt verreden met foto finish en transponders.

Club Arena, club-/teamtenten
In de club arena zullen allen club-/teamtenten staan. Elke bezoeker/deelnemer dient op dat terrein plaats te nemen op een stoel. De aanwezigen dienen daar de 1,5 meter afstand aan te houden, tenzij ze tot hetzelfde gezin behoren. De tenten worden door de bezoekers zelf opgesteld op de vrijdagavond (voor zover mogelijk). Ook dienen de aanwezigen zelf een stoel mee te nemen naar de locatie. Indien de aanwezigen geen stoel mee hebben, zijn ze verplicht een stoel te huren voor € 2,50 per dag.

Per vereniging/ team wordt er een tentenlocatie aangewezen aan de hand van de lijst die de KNWU aanlevert. De tenten kan je nog reserveren via NKBMX.nl tot vrijdag 15:00.

Baan Arena
De routing voor de rijders komende vanaf de Club Arena is gemarkeerd met een lint en is een eenrichtingsweg richting Parc-Fermé. Vanaf waar ze deel kunnen nemen aan de wedstrijd op de baan. De begeleiders van de jonge rijders (<8 jaar) hebben toegang tot het Parc-Fermé als begeleider, maar moeten daarna direct plaats nemen op de gemarkeerde velden, waar ze als toeschouwers de wedstrijd van hun eigen kind kunnen bekijken. Na afloop van de wedstrijd kunnen de toeschouwers via de gemarkeerde paden (eenrichtingsverkeer) de Baan Arena verlaten en weer plaats nemen op hun zit plek in de Club Arena.

Gezondheidsverklaring
Graag wordt verzocht om de gezondheidsverklaring in te vullen, deze is hieronder te downloaden.
De verklaring dient schriftelijk bij de ingang ingeleverd te worden.
De gegevens worden maximaal 14 dagen bewaard en daarna vernietigd.

Programma
In verband met de corona is de wedstrijd opgesplitst in twee dagen i.p.v. 1 dag. Het aantal rijders wordt hierdoor verdeeld over twee dagen waardoor we een minimaal aantal mensen op de locatie hebben.

• Zaterdag wedstrijd Jeugd van 7- tot en met 12 jaar en cruisers alle leeftijdsklasse
• Zondag wedstrijddag Jeugd vanaf 13 tot profs Elite rijders
Het programma is hier te vinden. Let op het programma voor de training Cruisers is gewijzigd!

Voor uitgebreide informatie over de Covid maatregelen en overige wedstrijdinformatie vind je via https://www.nkbmx.nl/nk/de-organisatie/

Veel succes en plezier gewenst.

Met vriendelijke groet,

Mariska Bosschert
Wedstrijdsport | medewerker competities en wedstrijden

www.knwu.nl