Verslag Fries kampioenschap

It giet oan! Dat moeten de Fccl’ers gedacht hebben toen op zaterdagmorgen de wekker ging.

Vroeg uit bed voor een 200km lange tocht naar Friesland. 200km lange tochten, de Friezen worden er zenuwachtig van en roepen dan al snel de rayonhoofden bij elkaar, niet de Achterhoekers, die willen ook nog weer naar huis en maken van 400 geen probleem.

Aangezien het veel had geregend in de week er voor, was er bij de baan geen parkeergelegenheid en moesten de auto’s ongeveer bij Thialf geparkeerd worden, en werd er met shuttlebusjes gependeld. Was top geregeld van FCC de Heideclub. Maar een lekkere eigenwijze Fccl’er ging toch op de fiets en vergistte zich in de afstand en de Friese wegbewijzering, maar kwam al fierljeppend toch op plaats van bestemming.

Zoë, Daan, Dennis en Sieb hadden zich voor dit kampioenschap ingeschreven en begonnen na aanmelding van teammanager Gertie vol goede moed aan de training. De startheuvel was even 3 meter verhoogd en daarmee het hoogste punt van Friesland geworden volgens insiders. Het was een super ding geworden met veel grip, eerst 2 vlakke meters en daarna een steilere afdaling. Perfect voor iemand met een kunstknie, om maar iets te noemen.. Wel flink klûnwerk om boven te geraken maar een ideetje voor onze eigen nieuwe baan.

Verder was de baan erg technisch, en hadden onze rijders toch enige ronden nodig om te wennen.

De Achterhoekse Skûtsjes werden klaargemaakt voor de manches. Daan reed weer 2 klassen, bij de 20 inch werd hij 2-2-2, de cruiser 3-2-3 en was daarmee door naar de halve. Zoë werd netjes 4-3-4 en mocht gelijk naar de finale. En in de Heit en Mem cruiserklasse werden Dennis 2-3-2 en Sieb 2-1-3. ( die 1 plek kwam door een manche met allemaal vrouwen er in, een Sieb in Friesland doet wat met vrouwen , en daar hoef je geen zanger voor te zijn 😛 )

In de halve finale had Daan 2 races vlak achter elkaar, over de finish bij de 20 direct door naar het starthek voor de cruiser. 

Door de hele dag fantastische bochten te rijden kwam hij de halve makkelijk door. Topper! Iets met appel en een boom.

Zoë begon aan haar finale en in de fuik werd er door de meiden al uitgemaakt wie waar zou eindigen. Niet volgens Zoë, raceface op en knallen. Een prachtige 6e plek werd haar deel. Dank aan het survival pakket van 3 euro waar o.a. chips en Toblerone in zat.

In het pakket van Daan zaten o.a. 2 frikandellen met mayo, maar de fut was er toch een beetje uit na de 20 inch finale die op een klapband als 8e werd afgesloten. Kapot beginnen aan de cruiser finale is niet fijn maar finale is finale, hier werd Daan ook 8e.

In de oudste cruiserklasse was er geen kruid opgewassen tegen de thuisrijders. Dennis en Sieb maakten het beste ervan en met mooie inhaalacties op elkaar reden ze weer gebroederlijk achter elkaar aan, Dennis podiumplek 3 en Sieb 4.

Het was een prachtige zonnige dag, met veel lol, goede organisatie en alvast een goede training voor het NK NFF 2024. Op naar Nijverdal over 2 weken.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.