Update nieuwe BMX-baan

Afgelopen 16 maart 2021 hebben we ingesproken tijdens de vergadering van de gemeenteraad ten behoeve van onze nieuwe baan in het Eschpark. Na overleg zijn de plannen door de meerderheid van de raad goedgekeurd.

Schetsontwerp nieuwe BMX baan (bron gemeente Oost-Gelre)

Op dit moment zijn er gesprekken met de gemeente over de nieuwe baan, het gebouw, ruimte voor publiek en andere clubs bij nationale wedstrijden en dergelijke. Ook gaan de gespreken over wat de gemeente regelt en wat we zelf als FCCL moeten regelen. Het idee is dat FCCL het ontwerp van de baan, gebouw en omliggende ruimte verzorgd. De gemeente laat onderzoeken uitvoeren en gaat het bestemmingsplan wijzigen om de bouw mogelijk te maken.
De tussen gemeente en FCCL gemaakte afspraken leggen we vast in een samenwerkingsovereenkomst.

Voor bijdrage aan het ontwerp van de baan en gebouw hebben we de trainers en leden van de activiteitencommissie gevraagd om mee te denken.
Echter hebben we meer hulp nodig. Denk hierbij aan bijvoorbeeld juridische, fiscale, financiële, technische en ruimtelijke bijdragen.

Dit jaar hopen we het ontwerp gereed te kunnen maken waarna de gemeente het bestemmingsplan kan aanpassen en de vergunningen kan verlenen. Als alles goed verloopt hopen we eind 2022 te kunnen starten met de bouw.

Zo gauw we nieuwe interessante zaken te melden hebben, kunt u hier op de website een nieuwe update verwachten.

Wil/kun je een interessante bijdrage doen in het ontwerp of boven benoemde thema’s schroom dan niet en laat het ons weten. Dit kan bijvoorbeeld via het contactformulier. Alle hulp is welkom!

Bestuur FCCL