Kamp 2022

Kamp 2022 is een feit.
Wat een ontzettende leuk weekend hebben we gehad met ons allen.
We waren dit jaar te gast bij DVO Haaksbergen.
Zaterdag ochtend 10 uur aankomst alle kinderen. Ze mochten direct de tent in om hun slaapspullen en tassen neer te zetten!
Ouders konden daarna naar huis om zondag om 16 uur weer terug te komen! De ranja kwam op tafel.
Iedereen deed mee aan de kennismakingspel want er waren ook kinderen en leiding van DVO bij. Allemaal onze naam leeftijd en gezegd hoelang je al bij de club zat.
Even vrij spelen en al gauw kwam de vraag wanneer gaan we de baan op. Mogen we al fietsen? Maar helaas ze moesten nog even wachten op de trainer. Eerst maar eens energie erin dus een goeie lunch en bekers melk, yogi en chocolade melk erin.
Na de lunch hebben we en paar spellen gedaan en eerst groepjes gevormd. En toen konden ze als team elkaar beter leren kennen. Trefbal badminton en jeu de boules waren de spellen.
Tegen 15 uur konden ze zich eindelijk omkleden voor de training. De trainer was er nog niet maar een van de leiding heeft ze al vast op gewarmd.
De trainer kwam en ze hebben wel 2 uur lekker getraind sommige waren er na een uur klaar mee en andere wilden nog wel door gaan. Omkleden om te gaan eten.
Toen kwam het het eten op tafel. Letterlijk de patat de frikandel en de kroket en soms een gehaktbal werden op de tafels uitgedeeld. (Scheelt veel afwas )
Na het eten kwam de stormbaan en ja dan kunnen ze ze niet wachten tot ze erop mogen.

De avond viel. Hier hadden ze de zaklantaarn bij nodig. We gingen het spel doen van de kaarten met letters zoeken in en rond om de baan! Best wel lastig. Maar na zo’n 1,5 uur hadden de meeste groepen alle kaarten en konden ze puzzelen!
Eenmaal klaar met puzzelen konden ze gaan zitten rond het kampvuur. Na een toespraak over hoe de dag verlopen was hebben ze veel marshmallows versnaperd en ging de een na de ander rustig naar bed.
De laaste om 1:15 uur tegelijk met alle leiding.
Om half 7 liep de eerste al weer rond en moest de leiding ook maar opstaan behalve 1 leider. Die bleef maar liggen in zijn caravan, maar die hebben ze met potten pannen deksels en lepels wakker gemaakt. Om 8:45/9:00uur
ontbijt met zijn allen in de kantine.( nu wel met bordjes hoor )!
Na het ontbijt de spullen in de tent opruimen en omkleden voor nog een training!
Even paar rondjes fietsen en toen een estafette waar de een fanatiek was en de ander het wel welletjes vond.
De stormbaan werd weer goed gebruikt.
De lunch was dit keer tosti en broodje bal en natuurlijk de melk en yogi en chocolade melk.
Na de lunch de groepen bij elkaar geroepen. We gingen ons laatste spel doen van dit kamp. En wel het witte sokken spel. Na 40 min een spel te doen 20 min stormbaan en 20 min trefbal en tussendoor een pauze. Wie kon de sokken wit houden? Om 15 uur was het eind signaal en werden de sokken in geleverd. De jury die ze zelf waren hebben de witste sokken aan gewezen. En unaniem waren ze het eens. Ook de leiding was het er over eens groep 2 had de witste sokken.
Het eind kwam in zicht. Met zijn allen even bij elkaar om te vertellen hoe leuk dit weekend was geweest. En ook wij werden bedankt door de kinderen.
Toen kwamen de eerste ouders al aan om hun kind op te halen. Moe en voldaan gingen ze richting huis en we hopen met een leuke ervaring herinnering en veel verhalen.
Tot volgend jaar ??
Gr Activiteiten commissie

Geschreven door Wilma Dreijers

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.