Gemeente gaat beginnen met BMX-baan Eschpark (Bericht Elna week 10)

OOST GELRE –  Het heeft wat voeten in de aarde gehad maar de gemeente Oost Gelre gaat nu een start maken met de aanleg van de BMX-baan op het Eschpark in Lichtenvoorde. De Fietscrossclub Lichtenvoorde (FCCL) was al jaren op zoek naar een nieuwe plek omdat ze op de huidige plek, aan de Bernard ter Haarstraat, uit het jasje is gegroeid. Daarnaast voldoet de huidige baan niet meer aan de wedstrijdeisen. 

De buurt rondom het Eschpark heeft lang geprobeerd de komst van de BMX-baan tegen te houden en ook in de gemeenteraad is het onderwerp veelvuldig aan de orde geweest. Het extra krediet van 3 ton dat het college aan de raad vroeg, riep in de raad veel vragen op. Afgelopen november stemde de raad, zeker niet unaniem, uiteindelijk in met het bestemmingsplan dat de realisatie van een BMX-baan met bijbehorende voorzieningen mogelijk maakt op de locatie Eschpark

Raad van State
Enkele buurtbewoners zijn tegen het nieuwe bestemmingsplan in beroep gegaan bij de Raad van State. Desondanks gaat de gemeente verder met de aanleg. “Het kan wel een jaar duren voordat de Raad uitspraak doet”, licht wethouder Jos Hoenderboom toe. De werkzaamheden gaan van start op het gebied van het voormalige openluchtzwembad, het perceel Kerkhoflaan 5 en de openbare ruimte die daar aan grenst. Dit voorjaar wordt de vijver voor de opvang van het regenwater verplaatst naar een de plek dichtbij de tandartspraktijk Verhagen. Ook het hondenlosloopveldje krijgt een andere plek. Verder gaat de gemeente aan de slag met de inrichting van de Eschparkweg en legt zij parkeerplaatsen aan. De gemeente Oost Gelre laat binnenkort bij de buurtbewoners een brief bezorgen met daarin de laatste ontwikkelingen. Hierin staat ook hoe je je kunt inschrijven voor een nieuwsbrief per email.

Het is de bedoeling dat het er op het huidige terrein van de FCCL en op dat van de naastgelegen voormalige basisschool Pastoor van Ars woningen worden gerealiseerd. 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.