De eerste regiowedstrijd in Doetinchem

Foto: Rudi Geelink

Yessss, zaterdag 10 juli was het eindelijk zover. De eerste regiowedstrijd van dit seizoen kon gereden worden en wel in Doetinchem. 
Het weer deed gelukkig goed mee. Beetje bewolking en een vriendelijk zonnetje om mee te beginnen. 
Door de aangescherpte maatregelen van de RIVM mocht er één begeleider per rijder mee. 1,5 meter afstand houden dat ging iedereen best goed af. 

Op een lange rij zat iedereen langs de baan in het ochtend zonnetje. De rijders konden in de tent zitten die een eindje verder op stond, maar de meesten gaven er de voorkeur aan om langs de baan te zitten en de andere manches te bekijken. 

In de training bleek al dat de eerste bult populair was om van de fiets te stuiteren. Gelukkig waren er geen vervelende gevolgen door de valpartijen. Iedereen liep van de baan af of fietste verder onder applaus van de toeschouwers. 

Met veel zin en goeie moed begon iedereen aan de race. 
De manches verliepen goed. Wel hier en daar een valpartij of een crash met meerdere rijders. Maar ook hier kwam iedereen er volgens mij goed vanaf. 
Ik denk dat de meesten het gewoon al super leuk vonden dat er weer gefietst kon worden en dat kon je zien. De eerste wedstrijd moet iedereen er weer even inkomen. 

Met onderstaande downloadlink kun je de daguitslag downloaden en bekijken.

Foto: Rudi Geelink

In de pauzes werd de baan even natgespoten om veel gestuif te voorkomen en ook even wat aangeveegd om losgekomen grind te verwijderen. 

Het was leuk om weer eens bij een regiowedstrijd aanwezig te zijn. De sfeer was weer super gemoedelijk en gezellig. 
Je kon naast de wedstrijd genieten van broodjes hamburger, broodjes ei en dergelijke. Dat had Doetinchem mooi voor elkaar. Evenals de rest van de wedstrijd. Ze hebben het super goed neergezet in deze lastige tijd. Complimenten!

Foto: Rudi Geelink