BMX-ers F.C.C.L. op NK in Tiel

Afgelopen zaterdag stonden 11 fanatieke rijders van de F.C.C.L. in Tiel aan de start van de
9e en laatste wedstrijd van het PK seizoen 2022-2023. Een mooie gelegenheid om de baan te verkennen. Zo kon iedereen zich zo goed mogelijk voorbereiden op het NK dat afgelopen maandag is verreden op dezelfde baan.

Zowel zaterdag als ook maandag zat de stemming er goed in. Waar sommigen vanaf de camping binnen 5 minuten op de baan stonden, kwamen andere F.C.C.L.-ers, familie en vrienden vanuit de Achterhoek langs op de baan om hun clubgenoten aan te moedigen in Tiel. Geweldig!

Het NK begon met het defilé waarin alle clubs zich presenteerden op de baan.De jongste deelnemer van de F.C.C.L. op het NK Zoë, fietste mooie rondjes en trapte voor wat ze waard was. Ze wist een finaleplek te bemachtigen en werd hier 8e ! Onze vrolijke Bingfietste zich knap naar een 6e plek in de halve finale. Jamie fietste wisselende manches maar wist tóch door te stromen naar de kwartfinales. Hier strandde hij als 8e.

Ties vocht als een leeuw en eindigde alle manches als 1e. Daarna werd hij 1e in de kwartfinale, maar in de halve finale kwam hij net een banddikte te kort om zich te kwalificeren voor de finale. Erg jammer gezien zijn eerdere prestaties op deze dag.
Daarna was het de beurt aan Rocco. Ook hij reed wisselende manches. Na een super goeie start in zijn kwartfinale kwam hij als 8e over de streep waardoor zijn NK er op zat. Connor kwam helaas niet door de manches maar heeft gevochten tot over de streep!
De 14-jarige Daan kwam zelfs in 2 klassen in actie. Op zijn 20” fiets wist hij een mooie 5e plek in de halve finale te behalen. Op de cruiser trapte hij zich zelfs naar de finale en behaalde hier een 7e plek.

Ook Duncan startte op het NK in een sterk deelnemersveld. Hij wist zich knap door de manches te fietsen waarna hij als 7e finishte in de halve finale.

Onze grote kanjers Timo en Koen waren ook van de partij. Beiden werden flink uitgedaagd op de baan. Voor Koen stopte het NK avontuur na de manches. Timo wist er nog een halve finale uit te slepen en werd daar 7e.

Voor Dennis liep alles gesmeerd tijdens het NK. Veelal vocht hij om de podiumplekken in de manches. Ook hij wist zich te kwalificeren voor de finales. Na wederom een bliksemstart scheurde hij zichzelf naar een mooie 5e plek. Na de zomer start het nieuwe PK seizoen 2023-2024. Het NK wordt volgend jaar verreden in het Friese Noord-Bergum.

Het was een gezellige dag, mooie races en heerlijk in de zon.

Rijders: gefeliciteerd met het behalen van jullie goed resultaten.


Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.