BMX-ers F.C.C.L. ook regionaal actief

Vandaag stonden maar liefst 23 fanatieke rijders van de F.C.C.L. aan de start van de 1e regiowedstrijd van dit seizoen. Al vroeg in de ochtend vertrokken ze richting Apeldoorn, het prachtige weer tegemoet.

Mooi om te zien dat deze groep rijders nog steeds blijft groeien. Ondanks de individuele sport, levert het naast de baan een boel gezelligheid op! Sommige rijders fietsten vandaag voor het eerst mee, en dat was natuurlijk best wel spannend.

Tijdens de training en later ook in de wedstrijd moesten veel rijders wennen aan de baan. Owen viel in de training maar had in de wedstrijd zijn fiets weer onder controle. Bing daarentegen liet hele mooie manches zien, maar dit kwam er in de finale helaas niet uit. Ook voor Mick verliep de dag niet geheel vlekkeloos. Nadat hij 3 manches op rij super had gereden, kreeg hij in de 4e manche pech met zijn pedaal.

De jeugd (en ook sommige ouders 😉) heeft zich tussen de manches door goed vermaakt. Naast de BMX-baan reden verschillende afstand bestuurbare auto’s die ook heel interessant waren!

Ties liet vandaag weer zien wat hij in zijn mars heeft. Het was een close call in zijn A-finale, maar hij kwam als 1e over de finish. Jop werd in dezelfde finale knap 6e!

Ook voor Daan K., Bing, Jamie en Douwe was er vandaag een A-finale. Alle rijders hebben weer super goed gefietst!

In de cruiserklasse kreeg Daan H. er een goede concurrent bij. Clubgenoot Nils fietste vandaag zijn 1e regiowedstrijd. Hij trapte voor wat hij waard was en kwam na winst in de B-finale op een 8e plek in de A-finale terecht. Wel nog een maatje te klein voor Daan die in dezelfde finale 2e werd.

De eerstvolgende regiowedstrijd is op zaterdag 25 mei a.s. in Kampen. De voorinschrijving hiervoor sluit op maandag 13 mei a.s. Later dit jaar wordt deze competitie voortgezet in Nijkerk, Doetinchem, Bussum, Putten, Kootwijkerbroek en Nunspeet.

Fiets je voor het eerst mee in deze competitie, en rij je minimaal 3 wedstrijden in 1 seizoen, dan ontvang je aan het einde van het seizoen een aanmoedigingsprijs. Hoe leuk is dat!