Afdelingswedstrijden + Pilot dagstartlicentie

Beste verenigingen,

Het volgende mailtje is een langer mailtje, met belangrijke informatie over de komende 3 AK wedstrijden.

Voor dit seizoen staan er nog 3 afdelingswedstrijden op het programma. Samen met de 3 wedstrijden hebben we gekeken of we de drempel tot de AK wedstrijden voor nieuwe mensen kunnen verlagen. Het idee dat we hiervoor hebben is om een pilot te draaien met een dagstartlicentie (zie een stukje verder). Alle verenigingen willen graag hun wedstrijd door laten gaan, echter is hierbij jullie hulp nodig en jullie leden te enthousiasmeren.

Competitie

We streven ernaar samen met de verenigingen 3 wedstrijden te laten plaatsvinden, hiervoor hebben we natuurlijk renners nodig! Zorg ervoor dat je je inschrijft voor de deadline.

Het doel is om nog wel een competitie te laten plaatsvinden over 3 wedstrijden waarbij je minimaal 2 wedstrijden gefietst moet hebben om in aanmerking te komen voor het klassement. Over 3 wedstrijden bepalen we wie afdelingskampioen wordt! Meer informatie volgt later.

“Afdelings kampioen Clubs Noord Oost Nederland 2022”?

Per wedstrijd worden van iedere vereniging de 5 beste resultaten genomen. Na de 3 AK wedstrijden wordt de club met de meeste punten bekroond met de titel “ Afdeling Kampioen Clubs BMX Noord Oost 2022” en ontvangt een wisselbeker.

De volgende wedstrijden staan nog gepland:

BNO competitie AK3 FCV Twentse Ros

2022-10-16

BNO competitie AK4 FCC de Vaart

2022-10-23

BNO competitie AK5 Fcc Ijsselcrossers

2022-10-30

Pilot dagstartlicentie

Voor deze ak’s gaan we een pilot draaien. We hebben begrepen dat een aantal clubs hun nieuwe leden niet op kosten wil jagen om een startlicentie te halen met de onzekerheid van de wedstrijd. Samen met de 3 verenigingen en de KNWU hebben we gekeken naar een oplossing.

Als pilot voor naseizoen 2022 voor afdeling Noord-oost geldt dat iedereen wie een lidmaatschap via de vereniging heeft bij de KNWU kan, zonder startlicentie/licentie, meedoen aan de bovengenoemde AK wedstrijden. De kosten voor een dagstartlicentie zijn €5,00 euro incl verzekering en wedstrijd-administratiekosten. Het inschrijfgeld komt hier nog overheen van €5,00 per klasse.

Voorbeeld: Je wilt meedoen met een dagstartlicentie aan zowel eigen als open klasse, dan betekend dat dat je Dagstartlicentie €5,00 + eigenklasse €5,00 + open klasse €5,00 = 15 euro betaald.

Wat moet je doen als je leden willen meedoen aan een ak wedstrijd?

Vul namens de vereniging het formulier in dat in de bijlage is bijgevoegd per wedstrijd. In dit formulier vul je per wedstrijd in wie er wilt meedoen als dagstartlicentie (de andere renners schrijven gewoon op de normale manier via mijnKNWU in.

Waarom moet dit via de club?

We willen zeker weten dat de renners lid zijn van de KNWU en bij de vereniging, zodat ze ook daadwerkelijk aangesloten zijn bij het BMX’en.

Hoe de betaling?

Voor de dag startlicentie is betaling op de dag zelf mogelijk, ook het inschrijfgeld voor eigenklasse als de openklasse. Dit alleen voor de rijders met een dag startlicentie, rijders met een licentie via Mijn KNWU.

Wat betekenen de termen in het document:

Bondslidnummer: Is het nummer dat gekoppeld is aan een renner, iedereen die lid is heeft dit nummer. Als vereniging kan je het nummer vinden via: Naam vereniging (donkerblauwe balk links), leden en dan op de naam van de renner klikken. Hier vind je het nummer. Dit begint bijna altijd met 96 of 97.

Stuurbordnummer: het stuurbordnummer waar de renner al mee rijdt bij de club mogen ze voor deze pilot gebruiken.

De overige zaken hebben we nodig om de registratie in de juiste klasse te tonen, het e-mailadres wanneer er informatie over de wedstrijd verstuurd dient te worden.

Deadline aanleveren namen en gegevens:

Naam wedstrijd:                                         Uiterlijke inschrijfdatum:

BNO competitie AK3 FCV Twentse Ros

2022-10-09

BNO competitie AK4 FCC de Vaart

2022-10-16

BNO competitie AK5 Fcc Ijsselcrossers

2022-10-23

Het document kan gestuurd worden naar secretaris@bmxnoordoost.nl <mailto:secretaris@bmxnoordoost.nl> .

Als er vragen zijn laat het ons weten. We hopen zo de drempel wat te verlagen en we toch nog 3 wedstrijden kunnen laten plaatsvinden.

Met vriendelijke groet

Bestuur BMX Noord Oost

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.