13 juni wedstrijd BMX Noord Oost bij F.C.C. de IJsselcrossers

Beste rijders, ouders, verenigingen, 

We kunnen het bijna niet geloven, maar… zondag 13 juni mag en gaat F.C.C. de IJsselcrossers, Doetinchem een wedstrijd organiseren voor rijders t/m 16 jaar van afdeling BMX Noord Oost. Zowel de Gemeente als de veiligheidsregio heeft goedkeuring gegeven, uiteraard met in achtneming van de geldende covid19 regels. 

De inschrijving voor deze wedstrijd gaat middels voorinschrijving via ‘Mijn KNWU’, deze staat open van maandag 7 juni t/m vrijdag 11 juni. Ouders/verzorgers, toeschouwers zijn niet toegestaan op de accommodatie. Zij kunnen op de nabijgelegen parkeerplaats (in de auto) wachten. 

  • Van iedere vereniging verwachten wij 1 clubvertegenwoordiger die op de wedstrijddag de vereniging komt aanmelden, mutaties op de inschrijving doorgeeft en de polsbandjes voor de rijders van haar/zijn vereniging op komt halen. Als er meer dan 5 inschrijvingen zijn vanuit je club, mag er een extra begeleider van je vereniging naar binnen. Dus: per 5 rijders van je vereniging mag er een begeleider naar binnen. De begeleiders dragen zorg voor alle rijders van hun vereniging. Uiteraard zijn er extra vrijwilligers ingezet om te zorgen dat rijders goed op hun plekje terecht komen om deel te nemen aan de wedstrijd. 
  • N.a.v. de inschrijvingen zullen we zaterdag een overzicht sturen hoeveel begeleiders er van iedere vereniging naar binnen mogen (waarvan 1 begeleider clubvertegenwoordiger wordt genoemd). Eén van de begeleiders meld de vereniging op zondagochtend aan en kan de envelop met polsbandjes voor de rijders en begeleiders ophalen bij de ingang van de accommodatie. Van alle begeleiders die naar binnen gaan, worden naam en contactgegevens genoteerd. Graag deze paraat hebben als de polsbandjes opgehaald worden. 

Momenteel wordt er gewerkt aan het aanpassen, naar de afspraken en eisen van de gemeente/veiligheidsregio,  van het covid19 protocol waar een ieder zich aan dient te houden. We hopen deze uiterlijk woensdagavond naar de verenigingen op te kunnen sturen. Belangrijkste is dat de wel bekende maatregelen sowieso gelden en ieder daar zelf verantwoordelijk voor is: blijf thuis bij klachten, draag een mondkapje, was je handen regelmatig en gebruik de desinfectie die door de organisatie op meerdere plekken neergezet zal worden. 

Deze wedstrijd is een wedstrijd die op zichzelf staat, het telt niet mee als wedstrijd voor het afdelingskampioenschap en ook niet voor kwalificatie EK/WK 2021. We vinden het super dat F.C.C. de IJsselcrossers deze stap durft  te zetten om alle verenigingen in Noord Oost uit te nodigen en dus onze rijders (t/m 16) de gelegenheid geven een eerste wedstrijd te rijden met andere deelnemers dan clubgenoten. We willen er met zijn allen een mooie dag van maken voor de rijders en kunnen laten zien dat BMX verantwoord te organiseren is! We hopen dat dit zal bijdragen in het vlot versoepelen van maatregelen, zodat ook overige categorieën snel weer wedstrijden kunnen rijden. 

Belangrijk: lees ook de reglementen door die als bijlage mee gezonden is.