NFF NK

Categorie : Dag wedstrijd
Aantal : 1
Kosten : € 5,00 per klasse en je kunt een promotie klasse rijden á €1,00
Kwalificatie : Je moet tussen de laatste en deze NK minimaal 6 nationale wedstrijden hebben gereden ( of 3 + plaatsingswedstrijd)
Voorinschrijving : Ja, via deze site ( alleen als je aan de kwalificatie voldoet ) Klik [ hier ] om direct naar de inschrijvingspagina te gaan.
Boete   Als de voorinschrijving gesloten is kun je alleen nog op de wedstrijddag tegen dubbele kosten via de clubvertegenwoordiger inschrijven.
Aanmelding : De clubvertegenwoordiger meldt iedereen digitaal aan
Afmelding : Verplicht! Uiterlijk voor 9.30 uur op de wedstrijddag (telefonisch) of indien eerder, via [ deze ] link
Training : n.n.b.
Start wedstrijd : n.n.b. 
Opzet : 3 manches, vervolgens finales
Beker : Alle finalisten krijgen een beker en de nummer 1 ook een kampioenstrui

Algemene omschrijving:

Het NFF NK wordt normaal gesproken verreden in het Pinksterweekend op maandag. De zaterdag in het Pinksterweekend wordt een "Plaatsingswedstrijd" verreden die ook als PK telt. Als je meedoet aan de plaatsingswedstrijd heb je op maandag een gunstigere plek aan het hek dan wanneer je niet meedoet.

Een "NFF - PK seizoen" loopt van 1 juni t/m 31 mei. Om aan het NFF NK mee te mogen doen moet je minimaal [het totale aantal PK's dat seizoen] - [4 PK's] hebben gereden. Dus als er in de periode 1 juni t/m 31 mei 9 PK's georganiseerd worden, moet je er minimaal (9-4) = 5 meegedaan hebben om aan het NFF NK mee te mogen doen.  Helaas weet je vaak pas aan het eind van een kalenderjaar hoeveel PK's er in de periode maart t/m mei verreden worden, dus let op dat je er in de periode juni-november al een aantal gereden hebt als je zeker wilt zijn om te mogen meedoen aan het NFF NK. (De "plaatsingswedstrijd" op de zaterdag vóór het NFF NK telt ook mee als PK)

Indeling klassen:
De wedstrijden worden verreden volgens het NFF reglement, waarbij de leeftijd van 1 juli 2017 bepalend is voor de klasse indeling.
Bij onvoldoende deelname in een bepaalde klasse kunnen (conform het reglement) leeftijden worden samengevoegd.

Als je de plaatsingswedstrijd hebt gereden dan heb je het volgende voordeel:
• Bij het NK mogen de rijders al direct in de manches hun eigen startposities kiezen, op volgorde van vermelding in de groep.
• De indeling in de groepen is “gewogen”; hoe beter de uitslag van de Plaatsingswedstrijd, des te hoger in de groep; daarmee dus een betere keuze voor de startplaats.
• Alle deelnemers van de Plaatsingswedstrijd krijgen voorrang op de deelnemers die alleen NK (alleen maandag) rijden.