NFF Nationale wedstrijd (PK)

Categorie : Dag wedstrijd
Aantal : Wordt per jaar bepaald. Een PK-seizoen loopt van 1 juni t/m 31 mei.
Kosten : € 5,00 per klasse en je kunt een promotie klasse rijden á €1,00 (voor info zie [hier]
Voorinschrijving : Ja, via deze site, t/m de vrijdag (8 dagen) vóór de wedstrijd. Klik [ hier ] om direct naar de inschrijvingspagina te gaan
Boete   Als de voorinschrijving gesloten is kun je alleen op de wedstrijddag tegen dubbele kosten via de clubvertegenwoordiger nog inschrijven.
Aanmelding : De clubvertegenwoordiger meldt iedereen digitaal aan
Afmelding   Verplicht! Uiterlijk voor 9.30 uur op de wedstrijddag (telefonisch) of indien eerder bekend, via [deze] link
Training : Blok 1; 8:45 tot 9:45 (jongens/meisjes/cruisers t/m 12 jaar)
Blok 2; 9:45 tot 10:45 (jongens/meisjes/cruisers 13 jaar en ouder)
Start wedstrijd : 11.00 uur
Opzet : 3 manches, vervolgens finales
Beker : Alle finalisten krijgen een beker en de nummer 1 ook een kampioenstrui

Algemene omschrijving:

De Nationale wedstrijden (PK, Provinciale Kampioenschappen) zijn toegankelijk voor jong en oud maar het gaat er wat harder aan toe dan bij een regio over het algemeen. Ervaring in wedstrijd rijden is een pré. De wedstrijden worden gehouden door het hele land dus er moet met langere reistijden rekening worden gehouden.
Een "NFF - PK seizoen" loopt van 1 juni t/m 31 mei. Om aan het NFF NK mee te mogen doen moet je minimaal [het totale aantal PK's dat seizoen] - [4 PK's] hebben gereden. Dus als er in de periode 1 juni t/m 31 mei 9 PK's georganiseerd worden, moet je er minimaal (9-4) = 5 meegedaan hebben om aan het NFF NK mee te mogen doen.  Helaas weet je vaak pas aan het eind van een kalenderjaar hoeveel PK's er in de periode maart t/m mei verreden worden, dus let op dat je er in de periode juni-november al een aantal gereden hebt als je zeker wilt zijn om te mogen meedoen aan het NFF NK.