NFF Nederlandskampioenschap Clubs

Eén van de hoogtepunten van het NFF seizoen is natuurlijk het NK voor clubs en afgelopen zaterdag was het zo ver en waren we te gast bij Fcc De Vaart in Dedemsvaart.
Na maanden lang lobbyen in allerlei Fccl app-groepen kwam er een zéér select gezelschap naar voren die bereid was om de clubkleuren te vertegenwoordigen.
Een plan van aanpak werd gemaakt met deze strijders, en na weken lang intensieve training bij de Ninja’s en Navy Seals, mediteren bij de Shaolin monniken in Nepal, ontslakken bij Patty Brard, en zelfs geen 9 kipnuggets , medium friet, klein Fanta’s waren onze FccL rijders klaar om te knallen.
Het NK kende 2 cruiserklassen, de 30- & 30+ en in elk van deze klasse had onze club maar liefst 1! vertegenwoordiger. Sven Berendsen in de 30- en Sieb Duenk in de 30+.
De training werd even afgeraffeld en bij het Defilé werden we vergezeld door omroeper en clublid Sam Doppen, hij had zijn FCCL shirt ook aangetrokken zodat het clubgevoel naar een hoogtepunt steeg. (btw alle andere clubs waren met z’n 5-en………)
De spits werd afgebeten door Sieb, hij reed nette manches met 2-1-2 , een rit later was Sven aan de beurt, met 1-1-6 als uitslag. Sven vertelde dat hij het geen walk-over wou laten lijken, en plantte zijn jeugdige gezicht op de mooie klinkers in bocht 3 in het pittoreske Dedemsvaart in manche 3. “Löp niet zo lekker”, aldus Sven.
Sieb had nog een halve finale, deze werd met 1 oog dicht gereden na overtollig sproeiwerk van de club. Tip van de trainer, Sieb, als je kopstart hebt, heb je ook geen last van de modderspray van je voorganger… Desondanks een Mooie 2e plek.
Tijd voor de Finale. Gespannen Svennie knalde uit het hek als een malle en toen de rookwolken van zijn achterband waren opgetrokken was ie al als winnaar over de meet. Wat een race! Knap werk. Bij de 30+ probeerde Sieb de Armada van Friezen en Brabo’s nog af te leiden door keihard voor zichzelf te juichen bij de voorstelling door de omroeper voor de start (bij gebrek aan clubgenoten moet je toch wat..). Het mocht niet baten, Voor Sieb zijn doen een goede start en al vrolijk wheeliend reed hij naar plek 4.
Het was een fantastische dag met onze Fccl strijders die het maar liefst tot plek 21 hebben geschopt (van de 24 verenigingen). Dat kan en moet volgend jaar natuurlijk veel beter en geef je op voor deze leuke race. Het plakkaat dat door onze rijders verdiend is, hangt al achter de bar in de kantine en ga hem bewonderen, en bedenk dan dat hier met bloed, zweet en tranen voor geknokt is!! (..en €7.50)
Sieb

sieb 1