Regiowedstrijd 1 FCC De Volharding Nunspeet

En ook het regioseizoen is weer begonnen. Als eerste was het de beurt aan FCC De Volharding uit Nunspeet om de wedstrijd te organiseren. Vroeg uit de veren voor de rijders van de FCCL. Vanaf 8.30 uur was er ruimte om te trainen. Even de baan verkennen, uitzoeken wat de ideale lijnen zijn en de benen losrijden om vervolgens om 10 uur volledig voorbereid aan de start te komen.
En om klokslag 10 uur……………softwareproblemen, dus nog maar even een extra trainingsmomentje pakken om vervolgens om 11.30 nog beter voorbereid aan de start te komen.
Gelukkig wordt het als snel 11.30, zodat we toch………..softwareproblemen. Nog maar even trainen dus.
Maar dan om 12.30, na een hoop stressmomenten en volharding (hoe toepasselijk de naam van de club) bij de organisatie, kan er dan toch eindelijk gestart worden.
Zoals wel vaker gebeurt bij de eerste wedstrijd van het seizoen waren er helaas vanaf het begin een hoop valpartijen. Timo Mooij viel vervelend tijdens de training, maar begon toch aan zijn eerste rit. En hoe! Hij won deze overtuigend.
Ook Feike Meijer maakte een enorm smak, met een breukje in haar pols tot gevolg. Voor haar waren de wedstrijden helaas afgelopen. Veel beterschap Feike!
Ook Aiden Zeelmaekers kwam helaas te val. Hetzelfde gold voor Swen Wevers en Yannick Scherpenisse. Gelukkig voor hen bleef het bij wat lichte lichamelijke klachten en kleerscheuren. Er waren nog meer FCCL-ers die her een der een slippertje maakten, maar zonder ernstige gevolgen.
Er was niet alleen leed uiteraard. Er was ook één rijder die het presteerde om met een clean sheet huiswaarts te keren. Het alphamannetje van de FCCL. De zilverrug van de club, alhoewel er meer zilverkleur in zijn haar zit dan op zijn rug (hoop ik). Onze enige echte Duenkey Kong, oftewel Sieb Duenk. Terug van weggeweest tijdens de regiowedstrijden fietste Sieb overtuigend naar 5 eerste plekken. Goed gedaan Sieb!
Rond vijven, helaas een paar uurtjes later dan voorheen voorzien kon iedereen huiswaarts keren. Het was een lange dag, zowel voor de rijders als de organisatie. Maar daardoor niet minder gezellig.
Tot volgende week, bij regiowedstrijd 2 in Putten!

 

Meer in deze categorie: « KNWU NCK 2019 - KNWU AK 1 Assen »