Finn Biesbroek regiokampioen NFF district midden

Op 17 november jongstleden werd de laatste van de 8 regiowedstrijden gereden. Aan Nijkerk de eer om de finalewedstrijden te organiseren. Vroeg uit de veren dus voor de rijders van de FCCL, immers Nijkerk ligt niet naast de deur. Zoals gebruikelijk was het weer trainen geblazen vanaf 8.30 uur. De training liep niet voor een ieder volgens plan. Milan Kuipers maakt een verschrikkelijke val en moest na grondig onderzoek van de EHBO-ers per ambulance naar het ziekenhuis in Amersfoort vervoerd worden. Dat was schrikken! Gelukkig bleek Milan er, na een aantal uren in spanning te hebben gezeten, geen grote blessure aan overgehouden te hebben en was hij mede dankzij de geweldige hulp van Roy Wevers tijdig terug voor de prijsuitreiking.
Even na tienen begonnen de wedstrijden. Voor veel rijders was het een spannende dag. Voor de één was het zaak de voorsprong te verdedigen. Voor de andere waren nog wat extra puntjes noodzakelijk om te stijgen in het klassement. Het was dus zaak om er vanaf het begin vol in te knallen. Dat kun je de FCCL-ers wel toevertrouwen. Meteen vanaf het eerste moment werden er mooie uitslagen gereden.
Hoe die het gedaan heeft is mij nu nog steeds een raadsel, maar na vlak na de 4 manches arriveerde plots Sinterklaas met twee van zijn Pieten. Kennelijk is ie per hogesnelheidstrein meteen na aankomst in de Zaanstreek naar Nijkerk gegaan om daar alle BMX-ers aan te moedigen. Na het wegwerken van het snoepgoed was het tijd voor de finales. Gelukkig had niemand een pepernoot in zijn achterband en kon er weer volop gestreden worden voor de overwinningen.
De dag eindigde net zoals hij begon. Wederom om verschrikkelijke val. Dit maal was Tycho Luikink de ongelukkige. Einde rechte stuk kwam Tycho op volle snelheid hard in aanraking met de baan en moest ook hij een bezoekje brengen aan het ziekenhuis in Amersfoort. Maar ook bij Tycho lijkt de blessure vooralsnog mee te vallen, gelukkig.
Ere wie ere toekomt. Finn Biesbroek is er in geslaagd om zijn fantastische seizoen te bekronen met de titel "Regiokampioen". Geweldig gedaan Finn. Ontzettend goed gereden en gestreden!
Rest mij nog om alle FCCL-ers te bedanken voor hun fantastische inzet dit jaar tijdens de regiowedstrijden. Jullie inzet heeft er voor gezorgd dat we de 5e plek behaald hebben in het eindklassement. Uiteraard ook alle ouders en supporters bedankt voor jullie bijdrage dit seizoen! Zonder jullie was het nooit zo'n succesvol en plezierig seizoen geweest.
Tot op het clubfeest!