Regiowedstrijd Doetinchem IJsselcrossers

Op 27 oktober was het de beurt aan de Doetinchemse Ijsselcrossers om de NFF regio-midden wedstrijd te organiseren. Heerlijk, Doetinchem! Geen dik uur in de auto, maar binnen een half uur op de plek van bestemming. Uitslapen dus! Maar dat gold niet iedereen. Trinette had de twee tenten mee en zij heeft er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat in alle vroegte, tijdens de enige regenbuitjes van de dag, de beste plekken geconfisqueerd waren voor de ruim 30 rijders van de FCCL.
Vanaf 8.30 was het weer trainen geblazen. De meeste rijders kenden de baan al, maar enige opwarming was wel nodig gezien de temperatuur. Om 10 uur klonk het startsein van de eerste rit.
Meteen vanaf het begin vlogen de FCCL-ers er weer flink op. Zonder enige angst suisden de rijders, begeleid door de opzwepende woorden van speaker Sam Doppen, de startheuvel af. Uiteraard weer resulterend in menig hartverzakking bij de supporters.
De ochtendregen had de baan enigszins glad gemaakt, waardoor er enkele valpartijen waren. Onder andere Levi Hubers, Koen Geelink en Milan Kuipers maakten een flinke smak, maar deze heren slaagden er ondanks die val in toch de A-finale te halen. Een dik compliment waard!
En wat te denken van Tycho Luikink. De hele dag was hij superieur. Met duizelingwekkende snelheden reed en sprong (het oog wil immers ook wat) Tycho de hele dag naar ritoverwinningen. Met als gevolg dat Tycho als best geplaatse naar de A-finale mocht. Zijn tactische keuze, om vanaf pek vier te starten, werpte zijn vruchten af. Na bocht 1 reed hij stevig aan kop tot aan de tweede bocht en leek hij wederom op een overwinning af te stevenen. Maar helaas, in de bocht kwam Tycho ten val. Geen eerste plek dus voor de man in bloedvorm, maar wat heeft ie, onder het toeziend oog van aanstaand clubsponsor Countus, ontzettend goed gereden.
Al met al wederom een zeer geslaagde dag voor de FCCL. Gelukkig hebben we de foto's nog, met dank aan Rudi Geelink!

Coen