Sieb Duenk Twents Kampioen

Afgelopen zaterdag 6 oktober werd er door 13 FccL’ers afgereisd voor de een na laatste PK van het seizoen. De Raalte ‘rampage’.
Voor de meeste een nieuwe baan en dus de uitdaging om in een paar trainingsrondjes de track die zonder Tom Tom haast niet te fietsen was en een zeer snel starthek, onder de knie te krijgen. Als men het rode startlicht zag branden was je te laat met je reactie…..
Als eerste gingen Zoë van Gessel en Jop Roosendaal van start, woest stampend reden zij hun rondjes. Prachtige klasse. Zoë schopte het tot plek 6 in de finale en Joppie ‘Alles kump goed’ deed het net ietsje beter met plek 5.
Levi Hubers en Tijn van Gessel knalden hun getunde machientjes vlot door de manches en halve finales. Handenwrijvend (zoals bekend) stond mama Hubers in de 2e bocht haar zoon naar de 2e plek te schreeuwen, zeer knap resultaat. Tijn finishde als 7e zodat Papa van Gessel kon genieten van een rustige reis naar huis omdat beide kids nu een beker hadden.
Bij de boys 8 reed Joep Roosendaal makkelijk door de manches maar vond in de halve finale zijn Waterloo en eindigde op plek 6. Na een goocheltruukje met zijn helm was het helaas einde dag voor Joep.
Next, de bad boys of bmx, jongens van 9. Daar sleepten Finn Biesbroek, Daan Hobelman en Jacco Hubers de kolen uit het vuur. Allen zonder problemen door de manches en in de halve finale zaten ze allemaal bij elkaar ingedeeld. Ondanks een superstart vanaf de buitenkant, kwam Jacco net te kort voor een finaleplek. De vrolijke vriendjes Daan en Finn reden de finale met Daan op plek 8 en Finn net naast het podium op plek 4.
Bij de jongens van 13 streed Ruben Wheeler voor wat ie waard was. Met 5 6 6 in de manches was het helaas al over en uit voor Ruben en kon Ruden gaan genieten van de zaterdagzon.
Koen Geelink knapte zijn Meybootje vlot door de manches maar moest in de halve finale helaas 5 man voor zich dulden, en kon zich gaan sparen voor de GUV-cup op zondag.
Bij de jongere cruiserklasse waren het Jimmy van Gessel en Gertie Hobelman die om de trui streden. Jimmy die er alles aan deed om door de manches (6-5-6) te komen, was het helaas einde dag. Voor zijn inzet is hij finale waardig maar het komt er nog net niet uit, geduld jonge, je bent op de goede weg. Finalist Gertie vertrok wat minder bij de start maar na het nodige elleboog werk op het 1e stuk, werd puur op conditie op het laatste stuk plek 2 bereikt.
Na lange tijd hadden de cruisers 45plus weer hun eigen feestje, Sieb Duenk werd afgestoft en bij elkaar getaped, zodat hij weer zijn ding kon doen. Een overwinning in de finale was zijn deel, en met een fijne nieuwe trui voor de winterdagen keerde hij weer huiswaarts.
Over 2 weken de laatste PK van het seizoen in Klazinaveen.

Meer in deze categorie: « KNWU AK Doetinchem - GUV cup 6 »