GUV-CUP 2: Clubwedstrijd FCCL

Een dooie boel was het allerminst, de allereerste echte wedstrijd van de GUV-CUP, seizoen 2018. De eerste was immers in maart afgelast door het koude weer. Spektakel alom bij de Fietscrossclub Lichtenvoorde. Schitterende ritten hebben we gezien. Hoge jumps, valpartijen en fotofinishes. In iedere rit was wel wat te beleven. En dat ook nog eens onder een prettig zonnetje en in de geur van de heerlijke hamburgers en braadworsten van Evelien en Reinie. Het was dus letterlijk en figuurlijk smullen geblazen langs de baan bij de FCCL afgelopen zondag 15 april.
Het deelnemersveld bestond uit maar liefst 80 rijders. Veel te veel natuurlijk om iedereen de aandacht te geven die ze verdienen. Maar als je de prestaties van al deze kanjers terug wil zien kijk dan even op YouTube naar je favoriete rijder via volgende link: https://www.youtube.com/channel/UChyGqu9rMJ0RDR9WTzTAlcA. Rudi Gelink heeft er wederom voor gezorgd dat van iedereen zijn of haar finale op beeld staat. Dank Rudi!

Bij de Boys 6 / Girls 7 streden Melissa Meijer, Jop Roosendaal en Mirle Lankveld om de ereplaatsen. Melissa eindige heel mooi voor Jop, gevolgd door Mirle. Speciale aandacht in deze klasse voor Jop Severt, Finn Zeelmaekers en Djayden Roes die hun eerste clubwedstrijd zeer verdienstelijk reden met respectievelijk plek 4, 5 en 6!
Bij Boys 7 /girls 8 lukte het Stijn Dreijers om in de finale op het laatste moment Boet Hogenkamp van zich af te schudden. Tim Gareis werd daarachter heel knap 3e. Ook in deze klasse reed er een nieuwkomer mee. Donny van Veldhuizen reed uitstekend en kon zich al goed meten met zijn leeftijdsgenootjes.
Levi Hubers won de A-finale bij Boys 8 / Girls 9, gevolgd door Joep Roosendaal en Mees Gribbroek. Ook voor Luuk Kempers(7e) en Delano te Winkel (9e) was deze GUV-CUP een première. Uitstekend gedaan heren!
Bij de Boys 9 / Girls 10 was Finn Biesbroek degene die er met de winst in de A-finale vandoor ging. Daan Hobelman, die weer was hersteld van zijn val van afgelopen week, werd 2e en Jacco Hubers sleepte een mooie 3e plek in de wacht.
Bij Boys 10 / Girls 11 streden Daan Mokkink, Tieme Lankveld en Tygo ten Thije om de winst. Daan trok aan het langste eind. Thieme werd knap 2e gevolgd door Tygo. Jort Vreman maakte in deze klasse zijn debuut en deed het uitstekend. Hij wist zich keurig in de middenmoot te handhaven tijdens zijn eerste wedstrijd.
Duncan Taken behaalde bij de Boys 11 / Girls 12 een mooie derde plek in de A-finale. Net voor hem eindigde Timo Mooij. De winst in deze klasse ging naar Mart Gastenveld.
Timo Boesveld won de A-finale bij Boys 12 / Girls 13. Mick Lubbers behaalde een mooie 2e plek. De derde plaats ging naar Milan Kuipers. Een fantastische prestatie tijdens je eerste clubwedstrijd!
Ryan Bouwmeester eindigde bij de Boys 13 / Girls 14 bovenaan. Gevolgd door Swen Wevers en Ruben Wheeler. Een leeftijdsklasse hoger, Boys 14 / Girls 15 werd gewonnen door Noud Gartenveld. Tycho Luikink wist in deze klasse net Lars Duenk voor te blijven. Zij eindigden als nummers 2 en 3.
In de leeftijdsklasse Boys 15 / Girls 16 liet Jelle Terhorst zien wie de sterkste was en eiste de eerste plek op, gevolgd door Roel Maatkamp (2e) en Mick Stronk (3e).
In de Superklasse won het jonge broekie van de oude garde. Stef Hollander was de dit keer de rapste en won nipt voor Sieb Duenk en Gertie Hobelman.
Alle uitslagen zijn terug te vinden via: https://fccl.nl/images/PDF/standen.pdf

Het waren fantastische wedstrijden. Van de allerjongste rijders die met moeite de bulten over komen tot de snelle jongens die met de mooiste sprongen deze bulten klakkeloos overslaan. Voor iedereen een dik compliment. Dat is overigens iets dat ook de organisatie verdient, immers wedstrijd 1 van de GUV-CUP verliep uitstekend!