Betuws Kampioenschap Tiel

Na het in ijzige kou verreden N.K. Clubs waarbij de FCCL letterlijk en figuurlijk met een kleine delegatie aanwezig was in de vorm van Stijn en Connor (bikkels!), vond op zaterdag 24 maart jongstleden het eerste Provinciaal Kampioenschap plaats. Zevenentwintig FCCL-ers maakten zich op voor het Betuws Kampioenschap dat op de schitterende nieuwe baan van de Weirijders werd verreden. Vroeg op, brood in de tas, vol trots het rode FCCL-shirt weer aan en op naar Tiel. Aangezien nog niet overal de nieuwe adresgegevens van de baan in Tiel verwerkt waren, heeft de helft van de club eerst een bezoekje gebracht aan de oude baan. Maar dat mocht de pret niet drukken.
Om 8.45 begonnen de eerste BMX-ers met de training. En dat was geen overbodige luxe. Een hoge startheuvel met daarachter twee interessante bulten zorgden in eerste instantie bij de jongere rijders toch wel voor wat narrow escapes. Het was mooi om te constateren dat, hoe jong de rijders ook zijn, ze exact weten wat ze wel en niet kunnen en dus ook geen overbodige risico's nemen.
Klokslag elf mocht Ruben Wheeler namens de FCCL het spits afbijten. Op zijn schitterende nieuwe fiets was Ruben goed weg bij de start. In de eerste bocht schoof het veld ineen waardoor Ruben helaas in de knel kwam te zitten en viel. Maar Ruben toonde zich een harde jongen. Hij klopte zich af, checkte zijn fiets en maakte vervolgens zijn ronde af. In de overige moto's liet Ruben zien dat hij weldegelijk kon meestrijden om de voorste plaatsen.
Fortuinlijker waren Kevin Waalders, Daan Hobelman, Ryan Bouwmeester, Noud Garstenveld, Stef Hollander, Anne Mokkink en Finn Biesbroek. Zij zorgden met een overwinning in de moto's voor een plek in de (1/4, 1/2) finales. En ook Mees Gribbroek wist één van zijn moto's te winnen en een 1/2 finaleplek veilig te stellen. Zijn eerste NFF overwinning op zijn éénjarig BMX-jubileum. Ontzettend knap van hem natuurlijk (zeg ik bijzonder bevooroordeeld), maar ook zeker niet minder knap van de trainers die ontzettend veel van hun vrije tijd opofferen om dit soort mannetjes wat kneepjes van het BMX-vak bij te brengen.
Ook noemenswaardig is moto 3 van Cruisers 31+. Die rit heeft voor menig hartverzakking gezorgd. Gertie Hobelman, Sieb Duenk en Dennis Bouwmeester besloten met duizelingwekkende snelheid bocht 1 aan te vallen. De heren reden op enkele millimeters van elkaar. Wel vallen, niet vallen, wie valt er of toch niemand? Uiteindelijk was het Dennis die helaas hard met de baan in aanraking kwam. Een broek armer en een blauwe plek rijker. Helaas voor hem dus geen finale.
Wel waren er finaleplekken voor Kevin Waalders, Gertie Hobelman, Jop Roosendaal, Levi Hubers en Stef Hollander. Sieb Duenk (3e), Anne Mokkink (2e), Ryan Bouwmeester (3e) en Noud Garstenveld (3e) haalden zelfs het podium. Een felicitatie waard!
Al met al kan gesteld worden dat het eerste Provinciaal Kampioenschap vanuit het oogpunt van de FCCL weer een uiterst geslaagde dag was. Ontzettend mooie ritten, gedreven rijders, veel gezelligheid, mooie prestaties onder een stralend zonnetje. Laten we hopen dat er meer van dit soort dagen volgen. Op een mooi seizoen!