Stef en Sieb Kampioen tijdens het kampioenschap van Bartje.

Brrr wat was het fris vandaag, maar dat mocht de pret in Drenthe niet drukken.
In aller vroegte reed het meerdendeel van de rijders uit Lichtenvoorde e.o. al vroeg af naar boven, naar het land van Bartje. Zelfs onze eigen Bart ging naar Bartje.
Een enkeling was vrijdag al gearriveerd en had al een grondige baan inspectie gedaan, met als duidelijk punt: laarzen mee nemen!!
Gelukkig was het droog, maar de koude wind maakte het er wel fris op, hierdoor vingen onze rijders met name op het eerste en derde stuk veel tegen wind.
Op enkele val partijen na, (met blauwe billen) verliep de dag soepel en vlot.
11 finale plaatsen werden bezet door onze rood/ zwarte shirts.
Levi fietste smooth door alle manches heen, telkens als nummer 1 over de finish en eindigde in de finale rit als 2e. Super knap gedaan door deze topper. Gefeliciteerd Levi.
In de cruiser klasse reden Stef en Sven bij elkaar in de finale, Stef eindigde op plaats 5 en Sven (die nog een vervelende valpartij had in manche 2) op een super nette plaats 3. Super mooie race om te zien van deze toppers.
Ook kimberley en Anne reden bij elkaar in de cruiser klasse, Kimberley liet zich niet gek maken en kwam als 4e over de lijn, Anne was net iets sneller en kwam als 2e over. Met haar 20” eindigde Anne op een keurige 3e plek. Goed gedaan dames. Girl power.
Dennis had een zware finale race met veel favorieten in zijn leeftijdsklasse, toch heeft hij een goede dag gereden met als finaleplaats 8.
Sam was vandaag rijder en speaker, de man die op 1 dag 2 taken kan vervullen werd in de finale race flink toegesproken door zijn collega speaker en eindigde op een 5e plek. Dit was nog even lastig te zien want het was een close finish.
Ook Nout had een prima dag, zijn finale rit was een behoorlijk zware bak, maar door zijn kracht wist Nout het tot een 4e plek te schoppen, super gedaan.
Sieb reed vandaag in de 45+ klasse, iets wat hij zelf minder leuk vind, want hij houd wel van de uitdaging om tussen de jongere rijders te fietsen. Hij kon de finale race dan ook bijna zonder trappen volbrengen en dan zou hij nog 1 worden, met 2 vingers in de neus wist hij dan ook de kampioenstrui (of ditmaal het kampioensvest) binnen te slepen.
Het vest gaf hij direct weer liefdevol door aan Monique Frank, Zij heeft nl. HAAR kampioen Bart (Hubers) echt binnen gesleept. Klasse actie Sieb.
Ook Stef wist dit mooie vest in zijn kledingkast te krijgen, hij fietste een super finalerit en kwam glorieus als eerste over de finish. Wat een grote klasse Stef, gefeliciteerd.
Dit was de laatste PK voor de winterstop, iedereen kan nu even achterover leunen en genieten van zijn/haar welverdiende rust.
Bedankt voor de gezelligheid allemaal en tot volgend PK seizoen.