Drents Kampioenschap Schoonebeek

Sven Berendsen en Sam Doppen mogen zich vanaf zaterdag 30 september Drents Kampioen noemen. Sven zelfs voor de 2e maal, vorig jaar won hij ook de trui, maar toen heette dit nog het kampioenschap van het olieveld.
Deze fantastische prestatie hebben ze neergezet tijdens het Provinciaal Kampioenschap in Schoonebeek. Op een drijfnatte dag toonden zij zich de besten in de categorie Cruiser onder 30 (Sven) en Jongens 16/17 (Sam). Gefeliciteerd mannen.

Zulke mooie prestaties komen natuurlijk niet zomaar aanwaaien, daar gaat jarenlange training aan vooraf. Het was mooi om te zien hoe de overige FCCL-jongens progressie maken en als ze zo door gaan over een tjjdje dezelfde resultaten halen als de kampioenen. Bijvoorbeeld wat te denken van Vince Bouwmeester en Connor Bouwmeester (7e) die met een fluwelen techniek over de baan zwieren. Lars Duenk die als hij niet uitkijkt binnenkort net zulke mooie resultaten als zijn vader gaat rijden. Mika Terhorst, Sydney Taken en Ruben Wheeler toonden ijzeren discipline en lieten zich ondanks het feit dat ze in een bijzonder sterk deelnemersveld fietsten niet de kaas van het brood eten. Joep Roosendaal en Mees Gribbroek vochten ook voor wat ze waard waren. De twee mannetjes fietsen nog maar respectievelijk 1 jaar en een half jaar en toch weten zij zich uitstekend te redden tussen de toppertjes. En dan Rik Kempink, de man die altijd de meeste tegenwind heeft van het veld, wist er toch weer een mooie 7e plek uit te slepen bij de Cruisers van 30 jaar en jonger.

Ook deze week geldt weer; een dik compliment voor iedere rijder. Maar ook voor de toeschouwers neem ik mijn pet weer af. Want zo’n trouw publiek tijdens zulk slecht weer, daar moet je zuinig op zijn.

download 1