FCCL zet zichzelf op de kaart!

De NFF-regiowedstrijd vond op 23 september plaats bij de Fietscrossclub Lichtenvoorde. En wat een dag, wat een dag!!! Zowel op sportief als op organisatorisch vlak was het een groot succes!
Om met het organisatorische deel te beginnen; alles liep vlekkeloos. Voldoende parkeerplekken en bovendien op loopafstand. Op zich al een hele prestatie in een drukke woonwijk. Bovendien waren er voldoende plekken voor de tenten van alle clubs. Koffie en een broodje ei stonden er klaar bij aankomst en ga zo maar door. Ook de startlijsten waren in 1 keer goed. Wat, als je het vergelijkt met andere wedstrijden, een unicum schijnt te zijn ;).

Stipt 10 uur begon het sportieve gedeelte. En ook dit deel liep gesmeerd voor de FCCL. Kennelijk was er toch sprake van thuisvoordeel, want wat een prestaties werden er van begin af aan neergezet zeg. De speaker, helemaal ingevlogen uit Groningen omdat mister Sam Doppen op zijn thuisbaan wilde meedoen (maar daarover later meer!), moest continue in zijn verslag weer constateren dat de FCCL weer voorop reed.
Na de manches bleek dat iedere FCCL-er, zonder uitzondering optimaal had gepresteerd. Super knap! Onder de druk van de thuiswedstrijd met veel bekenden langs de kant je beste wedstrijd rijden. Ga er maar aan staan!

Deze goede prestaties zorgen ervoor dat de FCCL, op de klasse jongens 9/meisjes 10 na, in iedere A-finale een afvaardiging had zitten! Bij jongens 5/meisjes 6 reed Melissa in de prijzen totdat ze ten val kwam. Maar zoals een echte bikkel betaamt, reed ze keurig haar wedstrijd uit. Klasse gereden in de manches Melissa en de volgende finale pak je ze!
Bij de jongens 6/meisjes 7 reed Tijn van Gessel op zijn eerste regiowedstrijd naar de winst! Stijn Dreijers werd heel goed derde. Een diepe buiging voor deze ventjes!
Ook bij de jongens 7/meisjes 8 eindigde de FCCL als 1e (Levi Hubers) en 3e (Joep Roosendaal). Klasse gedaan mannen. Dat wordt stijgen in het klassement.
Bij de jongens 8/meisjes 9 lag Daan Hobelman op een ereplek totdat hij ten val kwam. Finn Biesbroek eindigde in deze klasse op de 1e plek. Daan reed zoals het hoort ook na zijn val de rit uit en verdient een dikke pluim voor zijn prestaties de hele dag.
Er gaan geruchten dat er een held meefietste bij de Cruisers. Het schijnt namelijk dat Michael Wheeler met een gekneusde rug fietste en ook nog eens als vijfde eindigde. Het mag geen verrassing heten dat Gertie Hobelman hier de 1e plek binnensleepte. Wat een topper is dat toch!
In de klasse 10/11 eindigde Esmee Wevers keurig als 2e achter Mart Garstenveld die als 1e over de finish reed. Deze plekken werden ook behaald door Swen Wevers (1e) en Ryan Bouwmeester (2e). Koen Geelink en Tycho Luikink eindigden keurig als respectievelijk 4e en 5e in de klasse 13/14. Ook Jelle Terhost eindigde op de 4e plek in zijn klasse 14/15. In de klasse 15/16 eisten Stef Hollander en Kevin Brethouwer de 1e en 2e plek op. En dan last but not least. Mister MC Sam Doppen himself had lak aan het feit dat hij in de A-finale van de 16+/17+ het moest opnemen tegen oud-wereldkampioen Dennis Wissink. “Wereldkampioen is leuk, maar daar heb je niks aan op mijn baan” zal Sam gedacht hebben. Wat een race was dat zeg! Na een snelle start gooide meneer Doppen de deur dicht en die ging niet meer open. De eerste plek voor Sam. Toch leuk om later tegen je kleinkinderen te vertellen ;)
Wat een geweldige dag was dit. Complimenten voor de organisatie. Niets ging mis, geen wanklank gehoord. Lekker eten, lekker drinken, leuke mensen, mooi weer, mooie wedstrijden. Kortom wat een succes voor deze geweldige club!