NFF-Regio wedstrijd Kampen

FCCL - NFF Regiowedstrijd Kampen

Menig ouder uit Lichtenvoorde en omgeving zou bij de mededeling dat hun kind op zaterdagochtend om 8.30 uur in Kampen aanwezig moet zijn om een paar rondjes te fietsen op zijn voorhoofd wijzen en zich omdraaien. Maar niet de ouders van de fietscrossers van de FCCL. Zes uur de wekker, zeven uur weg en allemaal op tijd aanwezig. Nou ja, bijna allemaal, maar ja Aalten is ook een heel stuk verder dan Lichtenvoorde....
De stortregens en aquaplaning trotserend en bij aankomst met de voeten in de modder om maar zo snel mogelijk de tenten op te zetten. Maar liefst drie tenten waren er meegezeuld. Dat was natuurlijk weer uitstekend geanticipeerd op de weersverwachting, want dat was geen overbodige luxe. Een groot deel van de ochtend was het koud en nat, maar een bakkie koffie en een droog plekje onder het tentdoek waren voldoende voor een hoop gezelligheid en enthousiasme. Vanonder de tenten werden de 35 FCCL-rijders het restant van de dag fanatiek aangemoedigd.
Leuke anekdote is nog wel dat Michael Wheeler eerst nog op zoek moest naar Óf nieuwe schoenen Óf nieuwe pedalen. Michael had nl. zijn fietscross schoenen thuis laten staan.
Hij koos maar voor nieuwe schoenen, dan de oude straks maar op marktplaats aldus Michael. ;)

De aanmoedigingen deden hun werk. Want wat een prestaties hebben de FCCL-ers weer neergezet. Op een fantastische baan met een startbult waar je al hoogtevrees van krijgt als je ernaar kijkt stortten de jongens, meisjes en mannen zich vol overgave naar beneden. Alle rijders hebben het er zonder kleerscheuren vanaf gebracht, wat op zichzelf al bewonderenswaardig is. Zeker ook voor Luc kl. Gebbink die zijn eerste regio wedstrijd reed en na 4x 2e te zijn geworden in de manches, direct door mocht naar de A-finale, wat resulteerde in een 6e plek.
Daarnaast hebben zelfs een aantal rijders de eerste plek in hun leeftijdsklasse in de wacht gesleept. Stijn Dreijers, Daan Hobelman, Swen Wevers en (uiteraard) Gertie Hobelman waren in een bloedvorm en gingen er met de meeste punten vandoor. Klasse gedaan mannen! Maar ook de andere FCCL-ers verdienen een dikke pluim. Want wat is er weer fantastisch gereden. 2e plekken, 3e plekken, 1e plekken in de overige finales. Een dik compliment voor iedere rijder (en begeleider)!


Coen Gribbroek