Venderboschcup bij FCCL

Auto Venderbosch Cup bij de F.C.C.L.

Op zondag 27 augustus heeft de Auto Venderbosch Cup plaatsgevonden bij de FCCL. De baan lag er fantastisch bij, de wedstrijdleiding was al vroeg aanwezig en ook de EHBO en de kantinedames stonden natuurlijk weer paraat. Zonder deze club vrijwilligers die hun vrije weekend hebben opgeofferd was deze wedstrijd onmogelijk geweest.

Maar ook het weer zat mee, waren er wederom bijzonder lekkere hapjes geregeld, was er zoals gebruikelijk weer veel publiek en de sfeer perfect. Met andere woorden; de randvoorwaarden waren ideaal. Het was aan de rijders om er een geslaagde dag van te maken. En dat is ze gelukt, want geslaagd was het zeker! De gehele dag is er door meer dan 50 deelnemers, van 4 tot (bijna) 40 jaar, met bloed (gelukkig niet al te veel) zweet en tranen gestreden om de felbegeerde prijzen en is het publiek getrakteerd op fantastische BMX-ritten en bloedstollende duels.

Het is natuurlijk onmogelijk om in dit verslag iedere rit te analyseren, maar opvallend waren de goede prestaties van de meiden. Bij de jongens 5 / meisjes 6 veroverden Melissa Meyer en Dunya Schonewille respectievelijk de 1e en 2e plaats. Norah Mooij knokte zich naar een fantastische 2e plek bij jongens 6 / meisjes 7. Esmee Wevers reed vol overtuiging naar de 1e plaats bij de jongens 9 / meisjes 10. Ook Renske Nieuwenhuizen viel in deze leeftijdsklasse in de prijzen. Selina Nieuwenhuis reed naar een hele mooie 3e laats in de klasse jongens 11 / meisjes 12. En bij de jongens 12 / meisjes 13 reed Eline Arendsen zich in de prijzen. Alle toeschouwers zijn dus getuige geweest van heel wat girlpower!

Ook de heren hebben het uiteraard fantastisch gedaan en ontvingen net als de meiden de dik verdiende bekers. Auto Venderbosch Cup 2017 was met andere woorden, mede door deze geweldige sponsor, een groot succes en kende alleen maar winnaars.

Coen Gribbroek