Vakantiewedstrijd Apeldoorn

Afgelopen zaterdag 19 augustus is de 2e helft van het BMX seizoen gestart met de jaarlijkse vakantiewedstrijd. Dit jaar vond deze wedstrijd plaats in Apeldoorn. Op het “tricky baantje”, aldus onze nr 11 van de wereld Sieb Duenk (dus wie ben ik om dat tegen te spreken?) werden de FCCL-kleuren verdedigd door 5 stoere mannen. De gebroeders Roosendaal de gebroeders Hubers en Mees Gribbroek stonden paraat. Om 9 uur begon de training. Fanatiek, maar niet overmoedig, werd de baan verkend. Zelfs tijdens de buien waren de heren niet van de baan af te krijgen. Vanaf 9.45 begon het wachten tot 11 uur. Maar mannen vermaakten zich prima en de snoepzakken gingen van hand tot hand. De start van de wedstrijd was eigenlijk een hinderlijke onderbreking tussen het snoepen door.
De FCCL-rijders hebben zich kranig verweerd in het bijzonder sterke deelnemersveld.
Jop Roosendaal heeft in zijn klasse, jongens 4/5 heel goed en bijzonder constant gereden. Iedere manche netjes vijfde! Net lid en je dan al tussen al dat geweld staande houden. Heel knap Jop!
Zijn broer Joep haalde bij de jongens van 7 jaar, mede door een echt geweldige laatste manche waarin hij tweede werd, de halve finale! En ook Mees haalde, tot verrassing van zijn vader die al zowat de auto had ingeladen voor de terugeis, de halve finale. Hoe hard de mannen ook fietsten, en hard fietsen dat deden ze, het lukte ze net niet om door te stoten naar de finale. Maar dat was geen schande tussen al dat KNWU-talent. Goed gedaan mannen.
Jacco Hubers deed het ook fantastisch bij de jongens van 8 jaar. Zijn drie manches eindigde hij zeer knap in de middenmoot, maar dat was net niet voldoende om door te stoten naar de finale.
Levi Hubers zorgde zelfs voor eremetaal! Door het behalen van een geweldige 6e plaats bij de jongens van 6 jaar mocht Levi een beker in ontvangst nemen op het podium. Super gedaan Levi!
Al met al kan gesteld worden dat de Lichtenvoordse eer hoog is gehouden! Compliment mannen. Uitstekend gedaan! Op naar 27 augustus, de Venderbosch Cup.

Coen

Meer in deze categorie: « FCCL clubkamp - Venderboschcup bij FCCL »