Meer informatie om lid te worden

  • Gepubliceerd in Clubnieuws

Ben je 7 jaar of jonger dan stroom je in op de maandag avond. De training begint om 18.00 uur. Kom 15 minuten eerder om kennis te maken met de trainer en om eventueel een helm te passen.

Ben je 8 of 9 jaar dan stroom je in op de dinsdag avond. De training begint om 18.30 uur. Kom 15 minuten eerder om kennis te maken met de trainer en om eventueel een helm te passen.

Vanaf 10 jaar tot en met 15 jaar stroom je in op de woensdag avond. De training begint om 18.45 uur. Kom 15 minuten eerder om kennis te maken met de trainer en om eventueel een helm te passen.

Ben je 16 jaar of ouder dan voegen we je toe aan de Cruisers op de donderdag avond. De training begint om 19.45 uur. Kom 15 minuten eerder om kennis te maken met de trainer en om eventueel een helm te passen.

Op andere dagen is er geen instroom mogelijk.

Kijk voor elke training eerst even op deze website hier staat duidelijk aangegeven of de training door gaat! Tot een uur voor de training kan de status veranderen.

Hoe oud moet je zijn?
Ben je 5 jaar of ouder en fietscross is het helemaal voor jou, dan kun je lid worden van onze fietscross vereniging. Er is geen leeftijd om te stoppen en daarom zie je vaak dat vaders met zoon of dochter aan wedstrijden meedoen.

Wat heb je nodig?
- Ten eerste natuurlijk een crossfiets, hieraan mogen geen extra uitstekende delen zitten zoals een standaard een bel of verlichting. We hebben altijd wel een paar fietsen om te proberen.
- Versnellingen zijn niet verboden, en de fiets moet voorzien zijn van een handrem voor het achterwiel (handrem voor het voorwiel is verboden) en beschermers aan het stuur, stang en balhoofd worden aanbevolen.
- Beschermende kleding is verplicht. Een lange cross- of spijkerbroek , een shirt met lange mouwen en crosshandschoenen, stevige schoenen en een crosshelm. Ook een passende helm en handschoenen is altijd op de club te leen.
Wat je ook zeker moet hebben is een portie lef want je moet wel durven. Je start met 8 crossers op een smalle baan dus bang moet je zeker niet zijn. De wielmaat is 20 inch of als je wat ouder bent wordt er ook wel met 24 inch wielen gereden.