NFF regiowedstrijd Lichtenvoorde

 

Op vrijdag zijn de vrijwilligers alweer drukdoende, de tenten staan, de drank wordt gekoeld en op de crossbaan wordt het lange gras en het onkruid vakkundig verwijderd, alles wordt weer in gereedheid gebracht. De regen komt onophoudelijk uit de lucht, maar de aanwezige vrijwilligers laten zich hierdoor niet tegenhouden. Zelfs niet als het later die dag nog harder gaat regenen en het regenwater met emmers tegelijk van de baan gehaald moet worden. Wat een inzet hebben deze vrijwilligers laten zien, want zaterdag ligt de baan er droog bij en is alles gereed om er een mooie, gezellige en sportieve dag van te kunnen maken.

Het is dan eindelijk zover. Zaterdagochtend, gelukkig zijn de weergoden ons goed gezind, de baan is droog en het zonnetje is in aantocht als er al druk getraind wordt voor alweer de 7de regiowedstrijd.

41 FCCL-rijders hebben zich aangemeld om die dag te strijden voor de punten in het eindklassement. Voor een aantal zijn het de eerste wedstrijden bij drie gereden wedstrijden en aanwezig in Kampen bij de afsluiting wacht hen een aanmoedigingsprijs.

De cruisers gaan weer als eerste in de manches van start. Jimmy van Gessel laat zien dat hij zich ondertussen al meer thuis voelt op de eigen baan een rijdt de hele dag op de derde plek en in de A-finale behoudt hij ook de derde plek.

Zoe van Gessel rijdt bij jongens 6 meisjes 7 lekker vooraan mee en in de A-finale lukt het haar om 3de te worden achter twee snelle jongens.
Jop Roosendaal, Mick Raben, Finn Zeelmaekers, Melissa Meijer rijden bij jongens 7 meisjes 8. Melissa haalt de a-finale en eindigt op de 8ste plaats.
Joost Beeftink, Tijn van Gessel, Rocco Bouwmeester, Nout Hakvoort fietsen de benen uit hun lijf bij de jongens 8 meisjes 9. Tijn en Joost weten de A-final te bereiken. Tijn wordt 3de en Joost 6de.
Joep Roosendaal, Sem vreeman, Mees Gribbroek, Siebe de Jong, Aiden Zeelmaekers, Connor Bouwmeester verdedigen de eer van de FCCL bij jongens 9 meisjes 10. Joep wordt 3de in de A-finale.

Finn biesbroek, Tebbe dute, Daan hobelman laten zich zien bij jongens 10 meisjes 11. Daan en Finn redden het tot de A-finale. Helaas in de eerste bocht wordt Finn bijna de baan uit gereden en zal het moeten doen met een 5de plaats. Daan komt de eerste bocht goed door en eindigt als 3de.

Daan Mokkink, Yanick speksnijder, Feike Meijer, Jort Vreman zijn net niet sterk genoeg bij jongens 11 meisjes 12 voor een A-finale maar hebben zeker goed gereden.

Timo Mooij, Vince Bouwmeester, Kyan Scherpenisse, Stijn ten Have, Niek Wopereis, Dylan Scholten, Duncan Taken het is volle bak bij jongens 12 meisjes 13. Stijn Timo en Duncan strijden in de A-fnale om de punten. Stijn wordt 3de, Timo 7de en Duncan 8ste.

Dan Swen Wevers, Yannick Scherpenisse, Ryan Bouwmeester, Ruben Wheeler, Mika ter Horst bij jongens 14 meisjes 15. De helft aan het starthek in de A-finale bestaat uit FCCL-rijders. Als het starthek valt volgt er een strijd tussen Ryan en Ruben. Uiteindelijk weet Ryan de finish als 1ste te bereiken. Ruben 2de, Mika 6de en Swen 7de.

Tycho Luikink, Sydney Taken, Koen Geelink, Kevin ten Have, jongens 15 meisjes 16. Tycho, Koen en Sydney halen de A-finale. Tycho wordt 2de, Sydney 6de en Koen 8ste.

Als laatste mogen Kevin Brethouwer en Jelle ter Horst aantreden bij jongens 16 meisjes 17. Vandaag mag Kevin zich de betere noemen en komt als eerste over de finish en Jelle als 6de.

De dagen ervoor alleen maar regen en op de dag van de wedstrijd een droge dag met over het algemeen veel zon. Er zijn mooie wedstrijden gereden en dit alles mede mogelijk gemaakt door de vrijwilligers die door weer en wind alles piekfijn in orde hebben gemaakt. Applaus!
Jimmy