NFF regiowedstrijd Apeldoorn

Op de vertrouwde plek, de verhoging achter de eerste bocht, staan (nu nog) de twee tenten van de FCCL wat kan je gebeuren, zou je zeggen… Het is wat fris in de ochtend en als de eerste zonnestralen de deelnemers van de Regiowedstrijd bij BMX Apeldoorn heeft weten te bereiken, verschijnt bij menigeen een glimlach op het gezicht.

De manches volgen elkaar lekker snel op. De cruisers mogen weer als eerste aantreden. 5 man sterk staan aan het hek om deze mooie dag te mogen starten. Jimmy van Gessel heeft in het begin nog wat moeite met starten, maar in de loop van de dag wordt dit beter. Hij rijdt een constante 4de plaats en in de A-finale na een goede start weet hij net niet de derde plek te behalen en eindigt als 4de.

Zoë van Gessel laat zich door de val van vorige week ervoor niet afschrikken en rijdt 2-2-3-2 in de manches. In de A-finale wordt ze 3de achter twee sterk rijdende jongens.

Melissa Meijer, Jop Roosendaal, Finn Zeelmaekers en Mick Raben strijden samen bij de jongens 7 en meisjes 8. Melissa wordt 7de in de a-finale. Voor Mick is het zijn eerste regiowedstrijd en heeft ook top gefietst!

Tijn van Gessel rijdt als enige van de FCCL in de klasse jongens 8 en meisjes 9. De manches lopen lekker en in de de A-finale komt hij in het gedrang te en behaalt een mooie 5de plaats.

Dan de jongens 9 en meisjes 8. Joep Roosendaal, Aiden Zeelmakers en Mees Gribbroek rijden als de drie musketeers van Manch tot manch. In deze sterke groep weten ze niet de A-finale te behalen, maar ervoor gestreden hebben ze wel.

Bij de jongens 10 meisjes 11 zijn het Finn Biesbroek en Daan Hobelman die de baan onveilig maken. Finn geeft zijn eerste plek die dag niet af en wordt ook in de a-finale 1ste. Daan haalt een 5de plek in de A-finale.

Feike Meijer en Daan Mokkink laten bij jongens 11 en meisjes 12 zien dat ook zij lekker mee kunnen komen. Ze strijden de hele dag goed mee en rijden beide een B- finale.

Dan de jongens 12 en meisjes 13. Timo Mooij, Stijn ten Have, Duncan Taken, Dylan Scholten en Kyan Scherpenisse verschijnen aan het starthek. Timo vliegt als een acrobaat over de baan en dat is goed voor een 7de plek in de a-finale.

Yannick Scherpenisse, Swen Wevers en Ruben Wheeler vechten om de punten bij de jongens 14 en meisjes 15. Ruben gaat er met de meeste punten vandoor gevolgd door Swen en Yannick.

Tycho Luikink haalt bij de jongens 15 en meisjes 16 de a-finale en wordt 4de. Koen Geelink, Kevin ten Have en Sydney Taken rijden een knappe wedstrijd in de B-finale.

Kevin Brethouwer en Jelle Terhorst zijn de hekkensluiters. Jelle gaat met de 5de plek naar huis en Kevin wordt 4de.

En net als de laatste finale gereden is verdwijnen de zonnestralen en maken plaats voor de geplande regen. Alle tenten, al dan niet heel, droog opgeborgen, gaat iedereen droog weer huiswaarts.
Jimmy