Levi Hubers Twents kampioen

De stem van Sam Doppen galmt door de speakers bij DVO Haaksbergen, als de FCCL-rijders zich, uitgeslapen en wel (toch een half uur langer kunnen blijven liggen), verzamelen bij de reeds opgezette tenten door onze Edwin Biesbroek, aka clubvertegenwoordiger, samen met Jimmy van Gessel (die de laatste tijd opmerkelijk vroeg aanwezig is). De familie Roosendaal is zelf ook blij verrast eens lekker vroeg aanwezig te zijn.
Als de clubvertegenwoordiger iedereen heeft aangemeld en zelfs de ouders voorzien heeft van een warm kop koffie zijn de eerste trainingen alweer gestart. Het belooft een mooie, zonnige, sportieve en vooral gezellige dag te worden.

Bij de cruisers zijn het Jimmy van Gessel en Gertie Hobelman die in de manches aantreden. Dit keer is het Jimmy niet gelukt om de ½ finale te halen maar rijdt in de manches een stabiele 6de plaats, Gertie begint rustig aan en lijkt naar een hoogtepunt toe te werken. Hij piekt in de manches iets te vroeg en wordt nog tweede in de ½ finale en 6de in de finale.
Jop Roosendaal rijdt bij de jongens 6 vooraan mee en mag mee naar de finales. In de finale zijn de andere rijders hem te snel af wordt hij 7de.
Tijn van Gessel en Levi Hubers nemen het tegen elkaar op bij de jongens 8. Tijn begint zijn draai te vinden op de PK’s en haalt steeds betere resultaten. In de manches lekker mee voorin gereden, in de halve finale komt hij als zesde over de finish. Levi Hubers is al vanaf het begin niet te stoppen. Alle manches komt hij als eerste over de finish. Als dat al niet genoeg is, haalt hij ook de eerste plaats in de halve finale. En in de finale laat hij zien dat hij op deze baan niet te kloppen is en zal later die dag gehuldigd worden als Twents kampioen bij de jongens 8. Gefeliciteerd Levi!
Joep Roosendaal rijdt in een groep van 30 rijders, waarvan er 16 naar de halve finale mogen en ja, dan moet je behoorlijk aan de bak en weet zich uiteindelijk geen plaats in de halve finale te bemachtigen.
Finn Biesbroek, Daan Hobelman en Jacco Hubers rijden bij de jongens 10 jaar goede races. Jacco en Daan vechten voor een plek op het podium, en komen net tekort, de anderen zijn dan toch net te sterk. Finn Biesbroek komt lekker mee vandaag. Manches 3-6-3, in de halve finale een derde plek en in de finale wordt hij 5de.
Timo Boesveld rijdt bij de jongens 13 met gemak naar de finale waar hij als 5de over de finish komt.
Dan de jongens 15, Koen Geelink rijdt niet geheel onverdienstelijk zijn eigen manches. Noud Garstenveld komt, na de winst van vorige week, vandaag tekort in de finale en eindigt op de derde plek.
Kevin Brethouwer doet goede zaken in de manches en in de halve finale. In de finale zijn de andere 7 rijders sterker en behaalt hij een fraaie 8ste plaats.
Bij de dames zijn het Zoë van Gessel en Kimberly te Kolstee. Zoë rijdt als een rode duivel op haar nieuwe fiets. De ontwikkelde snelheid is nieuw voor haar en rijdend op de tweede plek kan ze geen controle houden en valt in de derde manche, net voor de finish. Bij de EHBO wordt ze goed verzorgd, en met het advies om foto’s te laten maken van haar onderbeen hebben we de rest van de middag op de eerste hulp doorgebracht. Na een paar onderzoekjes, 3 verschillende verpleegkundigen, een dokter en 4 foto’s verder, bleek dat ze niets gebroken had, maar wel een gekneusde voet. Ondanks dat toch een 4de plaats en heeft Tijn haar beker in ontvangst mogen nemen.
Kimberly heeft een goede dag en rijdt sterk in de klasse meisjes 16 jaar en ouder waar ze in de finale een 4de plek behaalt.

Nadat alle spullen van de familie van Gessel, de beker van Zoë en Tijn niet op marktplaats zijn verschenen, maar netjes bij hem achter de deur werden bezorgd, met dank daarvoor, was het weer het einde van een mooie, zonnige, sportieve en gezellige dag.

 Jimmy