Noud Gelders kampioen in Apeldoorn

Het is al druk als de eerste rijders van de FCCL arriveren. Vele verenigingen hebben al een plek weten te bemachtigen om hun tenten te plaatsen als FCCL nog de laatste plek veroverd. Wat een luxe, er is een tent voor de rijders en er is een tent voor de fietsen! Top geregeld.

Een delegatie van 13 rijders van de FCCL heeft zich ingeschreven voor alweer de eerste PK in Apeldoorn, voor de plaatsing op het Nederlands kampioenschap met Pinksteren volgend jaar. Apeldoorn heeft niet de meest favoriete baan, de gaten te diep, de oploop te stijl. Alles komt wel voorbij. Maar je moet wat als je volgend jaar niet ergens in sint juttemis nog een PK moet rijden.

De manches gaan goed voor de rijders van de FCCL. Jimmy van Gessel plaatste zich vol verbazing voor de halve Finale en Gertie Hobelman reed álla Kimman in de eerste bocht van de 7de naar de 3de plek. De nummers 1 (stef Hollander) en 2 waren al te ver weg en behaalde een 3de plek. Jop Roosendaal had onverwachts toch een plek in de halve finale gehaald. Levi Hubers is de hele dag al lekker op dreef. Na 1ste in de kwartfinale en 1ste in de halve finale, wordt hij uiteindelijk 2de in de finale. Goed gedaan Levi!

Joep Roosendaal heeft een zware bak (en een zwaar hoofd van de kermis ) Hij komt door de kwartfinale en behaald een 8ste plaats in de halve finale.
Finn komt de manches goed door en na de kwartfinale wordt hij nog net 5de in de halve finale, helaas niet genoeg voor een finaleplek. Daan Hobelman rijdt een halve finale, Jacco Hubers haalt net niet een plek in de halve finale.
Timo rijdt finale en wordt 7de. Noud Garstenveld rijdt de hele dag op de eerste plaats, hij mag zich Gelders kampioen noemen en gaat er met de kampioenstrui vandoor.

Dan de enige dames van deze dag Zoë van Gessel en Kimberly te Kolstee. Zoë rijdt als een rode duivel over de baan. Manches vijfde en ook in de finale 5de. Kimberley wordt 6de in de finale

Ook Tijn van Gessel rijdt een sterke wedstrijd. Maar in de derde manche komt hij ten val en wordt vervolgens in de rug gereden. Het was even spannend of hij iets gebroken had en dat hij naar het ziekenhuis zou moeten. Het is al eens eerder benoemd, maar de saamhorigheid van de club is dan goed te merken. Iedereen draagt een steentje bij, Zoë wordt voor onder de hoede genomen, de spullen worden al ingedeeld in de verschillende auto’s. Erg mooi om te zien. Gelukkig mocht Tijn na erg goed en vriendelijk op te zijn gevangen door de vrijwilligsters van de EHBO en een check van de ambulance broeders gewoon mee naar huis.

Jimmy