Huberscub 6

De vlaggen wapperen vrolijk in de wind, de crossbaan ligt er weer netjes bij als de rijders zich naar het schoolplein begeven om zich klaar te maken voor alweer de 6de Huberscup op de laatste dag van de schoolvakantie.

Helaas is het aantal ingeschreven rijders gering, maar dat mag de pret niet drukken. Leeftijdsgroepen werden samengevoegd en zo staan er 11 rijen fietscrossers ongeduldig te wachten om te mogen beginnen.

In de klasse jongens t/m 6 / meisjes t/m 7 trappen Jamie Schigt, Zoë van Gessel en Mirle Lankveld af. Zoë van Gessel is het sterkste die dag en in de A-finale komt zij als eerste over de finish.

Jongens 7-8 / meisjes 8-9 is een samengestelde groep. Melissa Meijer, Jop Roosendaal, Ties Rouwenhorst, Wout Prinsen, Tijn van Gessel, Boet Hogenkamp, Stijn Dreijers, Rocco Bouwmeester nemen het tegen elkaar op. Ties, Wout en Rocco wagen zich voor het eerst tussen al het fietsgeweld en laten zien wat zij in hun mars hebben. Tijn van Gessel is die dag te sterk en gaat er met de winst vandoor.

Bij de Jongens 9 / meisjes 10 rijd Joep de hele dag vooraan en pakt de winst in de a-finale. Mees Gribbroek eindigt op een mooi 2de plaats, gevolgd door Tijl Wissels, Guus Wissink en Aidan Zeelmaekers.

Dan de jongens 10 / meisjes 11. Daan Hobelman, Finn Biesbroek, Jacco Hubers, Tebbe Dute en Lorenzo Rusink vechten om de punten. Finn Biesbroek is iedereen te snel af en pakt de meeste punten.

Bij Jongens 11 / meisjes 12 Tijdens de manches gaan Daan Mokkink en Tieme Lankveld gelijk op. Daan mokkink weet in de finale niet de eerste plaats te pakken en wordt tweede achter Tieme Lankveld.

Mart Garstenveld is oppermachtig bij jongens 12 / meisjes 13. Timo Mooij wordt tweede. De derde plaats is voor Stijn ten Have.

Ryan Bouwmeester is als eerste over de finish bij Jongens 13-14/ meisjes 14-15. En bij de Jongens 15+ /meisjes 16+ en nog twee verdwaalde cruisers was er volop strijd. De heren op de kleine wieltjes waren de heren op de grote wielen te snel af. Noud Garstenveld 1ste, Tycho Luikink 2de, Jelle ter horst (die niet gestart was in de derde manch en via de B-finale zich een plek in de A-finale bemachtigde) een mooie 3de plaats, Sydney Taken 4de, Kevin ten Have 5de en als 6de Jimmy van Gessel.

Het was mooi weer en gezelligheid alom. Zet alvast in je agenda op 3 November wordt alweer de laatste Huberscup gereden en wordt bepaald wie zich clubkampioen mag noemen. Laten we hopen op een massale inschrijving zodat we er weer een mooie leuke en gezellige dag kunnen maken.
Tot 3 November!
Jimmy