WK Zolder Belgie van kanjers Timo en Stijn

Een week om nooit meer tevergeten !
De schoolvakantie begon en ook direct de eerste week was daar al het lang gewachte WK!
Stijn Dreijers en Timo Boesveld hadden zich opgeven nadat ze beide in de ranking bij de eerste 16 hadden geplaatst !
Ze kwamen op maandag aan en deden mee met de landen training ! Dit jaar mocht nederland samen met de Denen en de Finnen trainen, de hele baan was meer oranje dan de andere kleuren.
Op dinsdag begon de wedstrijd met de cruisers, we hebben natuurlijk wel onze mede fcclers aangemoedigd met de achterhoekse vlag met oranje nagels die door sommige dames nog even snel gelakt moesten worden op de tribune ! Volgens sommige waren we luid en duidelijk aanwezig !
Deze dag was al behoorlijk warm s’avonds bij de camping lekker gezamenlijk BBQen !
En optijd naar bed voor Stijn.
De woensdag mocht Stijn aan de wedstrijd beginnen !
Hij ging met zijn fiets helm en rugzak door de poort waar zowel hij als de fietst werden gescand. En dat was het dan voor ons als ouders afscheid nemen en laten gaan. Op de tribune gaan zitten en kijken manche 107 had Stijn en dat ging super hij fietste mooi mee en werd 5e net als de 2 manche de 3e manche was voor ons als ouder heel erg zenuwslopend de jongen kwam al gingen op hun plek staan maar geen Stijn !
Dus hellup waar is Stijn. Gelukkig daar kwam hij alles werd even stil gelegd en Stijn kon snel zijn handschoenen nog aandoen. Hier werd hij 4e.
Wij snel naar de ouderzone en vragen waarom hij zo laat was. Wat bleek hij was optijd maar had zijn handschoenen vergeten op de wc dus snel opgehaald en de knwu heeft hem heel snel geholpen met alles naar boven brengen en de wedstrijd tegen tehouden. Dikke duim voor de chef ecuipes!
We dachten dat Stijn uitgeschakeld was met 3 punten. Maar hij mocht nog niet weg na 3 kwartier wachten was daar dan toch het telefoontje Stijn mocht opgehaald worden. Helaas toch niet door! Op na de camping en snel het zwembad in wat was het warm!
Hij heeft het een super mooie ervaring van over gehouden!
Dag 3 de donderdag de dag voor Timo !
Timo liet even zien wat deze Nederlander uit Lichtenvoorde allemaal kon!
Hij reed super en ging als een speer. Ondanks het hete weer liet hij dat niet merken !
Timo reed de manches goed en was door naar de 1/16 finale!
Maar voordat hij daar aan begon duurde het wel even !
Door de hitte die dag +/- 42 graden werd de wedstrijd stil gelegd eerst al tussen de 2e en 3e manche. Ivm geen ambu bij de baan. Er waren teveel mensen die bevangen werden door de hitte !
Om 18 uur werd de wedstrijd weer hervat en mocht Timo zijn bmxmoves weer laten zien! Timo reed super maar helaas kwam hij net niet door!
Timo reed de manches 2-3-3
En de 1/16 werd hij 7e!
Dit was voor beide heren de eerste keer een WK en er gaan er zeker meer volgen!!

Wilma

WK Stijn

WK Vlag