Huberscup 5, (verjaardag Tycho en huldiging Noud Garstenveld.)

De baan ligt er weer netjes bij, de vlaggen hangen, de vrijwilligers staan klaar, de worsten en hamburgers liggen te garen op de grill als langzaam de verschillende clubleden zich melden voor alweer de vijfde en laatste clubwedstrijd voordat de vakantieperiode aanbreekt.
MC en mixmaster Rob was helaas verhinderd, maar heeft waardige vervangers geregeld, bedankt jongens!
Het is 17:00 uur als de trainingen zijn geweest en de eerste rijders zich mogen melden bij de start. De leeftijdsklasse jongens t/m 6 en meisjes t/m 7 en de leeftijdsklasse jongens 7 en meisjes 8 worden samengevoegd, maar Jamie Schigt en Zoë van Gessel laten zien dat ze een geduchte tegenstander zijn. Melissa Meijer rijdt de hele dag al sterk, in de finale wordt zij 1ste gevolgd door Jop Roosendaal op de 2de plek, Jop Severt 3de, Zoë van Gessel 4de, Mick Raben 5de en Finn Zeelmaekers 6de. Tijn van Gessel, Boet Hogenkamp, Stijn Dreijers en Nout Hakvoort strijden bij de jongens 8/meisjes 9 voor de punten. De enige valpartij die dag is van Boet Hogenkamp die in de 4de manche in de tweede bocht binnendoor probeert te komen, maar dat was net te krap en glijdt onderuit. Maar komt er zonder echte kleerscheuren vanaf. In de A-finale heeft Tijn van Gessel een goede start en rijdt op plek 1, maar in de tweede bocht probeert Boet wederom binnendoor te komen en blijft op de fiets zitten, maar Tijn laat zich niet aan de kant zetten en behoudt de 1ste plaats, Boet Hogenkamp 2de, Stijn Dreijers 3de en Nout Hakvoort 4de.
Bij de jongens 9/meisjes 10 wordt Levi Hubers 1ste, Joep Roosendaal 2de, Mees Gribbroek 3de, Tijl Wissels 4de, Aidan Zeelmaekers 5de en Connor Bouwmeester 6de. Jongens 10/meisjes 11; tijdens de manches een mooie strijd tussen Jacco Hubers en Daan Hobelman. In de A-finale wordt Daan Hobelman 1ste , Jacco Hubers 2de, Tebbe Dute 3de, Lorenzo Rusink 4de. Dan de jongens 11/meisjes 12. Feike Meijer probeert het de hele dag, maar het lukt haar niet om voorbij Daan Mokkink te komen. Daan wordt 1ste, Feike 2de, Jort Vreman 3de, Dries ten Dolle wordt 4de en Brent Vos 5de. Dan is het de beurt aan jongens 12/meisjes 13. Het aantal deelnemers ligt hoger, dus de strijd om een plek in de A-finale is nog groter. Mart Garstenveld rijdt sterk en met 4 keer winst in de manches komt hij in de A-finale als 1ste over de finish, daarna Timo Mooij als 2de, Stijn ten Have 3de, Duncan Taken 4de, Esmee Wevers een mooie 5de plaats, Dylan Scholten als 6de.
Timo Boesveld en Milan Kuipers (jongens 13) mogen zich bij de leeftijdsklasse jongens 14 /meisjes 15 melden. Timo Boesveld komt als snelste weg bij de start en eindigt op een 1ste plaats. Maar de echte strijd vindt achter hem plaats. Ruben Wheeler komt na de start in het gedrang en komt als 4de de bocht uit. Na een inhaalrace á la Max Verstappen kan hij net voor de finish voorbij Swen Wevers komen. Timo Boesveld 1ste, Ruben Wheeler 2de, Swen Wevers 3de, Milan Kuipers 4de en Yannick Scherpenisse 5de.
En dan is het tijd voor de laatste A-finale: de leeftijdscategorie 15+. Dit was vandaag toch wel de feestneus klasse. Tycho Luikink vierde zijn 15de verjaardag, Tycho gefeliciteerd! En het is Noud Garstenveld weer gelukt om zich, net als vorig jaar, NFF Nederlands kampioen BMX 2019 te mogen noemen maar nu in de leeftijdsklasse jongens 14. In de pauze werd hij gehuldigd door Wethouder Bart Porskamp voor het behaalde resultaat. Maar er moest ook nog wel een finale gereden worden. Noud Garstenveld 1ste, Jelle ter Horst 2de, Tycho Luikink 3de, Sydney Taken 4de, Kevin ten Have eindigde als 6de nadat hij op het laatste stuk voor de 3de bocht werd ingehaald door André Vlaswinkel, die de smaak te pakken kreeg na Huberscup 4 en zich ook voor Huberscup 5 had ingeschreven.
Al met al een sportieve dag waarin gestreden werd om die befaamde titel, Clubkampioen FCCL 2019 en waarin werd gezongen voor de jarige Job en een huldiging van de NFF Nederlands kampioen BMX 2019. Wat een heerlijke dag weer die mede mogelijk gemaakt is door alle vrijwielers die er toch weer staan om alles in goede banen te leiden en dat ook de innerlijke mens met een voldaan gevoel naar huis kan. Iedereen een fijne vakantie toegewenst en voor de rijders die zich aan het voorbereiden zijn op het WK in Zolder: SUCCES!
Tot de volgende Huberscup 6 op 1 September.
Jimmy van Gessel.