Aanvragen stuurbord

Licenties & Stuurbordnummer

bord startnummer jesse

Ieder lid van de FCCL wordt door het bestuur ingeschreven bij NFF en de KNWU.

Clubwedstrijden;
Voor alle wedstrijden heb je een stuurbord en zijbord met nummer nodig. Het makkelijkste is om het nummer van de NFF of van de KNWU te nemen voor de clubwedstrijden, afhankelijk van de wedstrijden die je gaat rijden.
Weet je nog niet welke wedstrijden je gaat rijden maar wil je wel al clubwedstrijden mee rijden dan mag je ook een eigen bordje maken. De voorwaarde is dat het duidelijk leesbaar moet zijn van minimaal 20 meter afstand. Let wel! Gebruik het hele jaar het zelfde nummer voor de clubwedstrijden. Wil je zelf niet aan het klussen, koop dan op onze site een NFF bordje. Dit is makkelijk omdat wij dit nummer toewijzen en tevens heb je dan een bordje voor twee type wedstrijden.

NFF:
Wij wijzen jou een stuurbord nummer toe. Als je wilt meerijden met wedstrijden van de NFF dan moet je er alleen voor zorgen dat je een stuurbord en zijbord hebt met je NFF nummer er op. Deze kun je kopen in onze webshop. Je ontvangt dan een door de NFF goedgekeurd stuur- en zijbord met jouw eigen nummer en de juiste kleur. Dit stuurbord en zijbord ben je verplicht op je fiets te dragen tijdens een wedstrijd van de NFF.

KNWU
Als wij je hebben ingeschreven bij de KNWU ontvang je van de KNWU een inlogcode en te zijner tijd je basislicentie. De basislicentie is voldoende om deel te nemen aan de AK's, (de afdeling kampioenschappen). Vergeet niet zelf je stuurbordnummer aan te vragen op de website (dit is gratis) van de KNWU! Wanneer je stuurbordnummer bekend is kun je in onze webshop je stuurbord en zijbord aanvragen. Je ontvangt dan een door de KNWU goedgekeurd stuur- en zijbord met jouw eigen nummer en de juiste kleur. Dit stuurbord en zijbord ben je verplicht op je fiets te dragen tijdens een wedstrijd van de KNWU. Let op, je dient zelf af en toe te kijken want de knwu stuurt je geen mail wanneer je nummer bekend is.

De volgende licenties blijven over:
* Jeugd (tot en met 14 jaar)
* Nieuweling (15 en 16 jaar)
* Junior (17 en 18 jaar)
* Sportklasse (19 jaar en ouder "nationaal challenge")
* Amateur (19 jaar en ouder "internationaal challenge")
* Belofte/Elite (19 tot en met 22 jaar/23 jaar en ouder "internationaal championship")
Deze licentie zal je zelf moeten aanvragen bij de KNWU. Vergeet ook nu niet je stuurbordnummer aan te vragen, dit zal een ander nummer worden dan je dat bij je basislidmaatschap hoorde.

Hoe vraag ik een stuurbord nummer aan bij de KNWU????
Basisleden die willen fietscrossen kunnen via de KNWU-site hun fietscrossklasses aangeven en bijbehorende stuurbord aanvragen. Log in op 'Mijn KNWU' via het inlogbalkje op www.knwu.nl. Klik op het scherm 'rennersprofiel' en vink daar fietscross aan (20" en/of 24"). Daarna verschijnt in het linker menu de balk 'Chip/Stuurbord'. Hier kun je het stuurbordnummer aanvragen. Let op: Wanneer je alleen afdelingswedstrijden wilt fietsen kies je AFDELING!!! Kies je namelijk nationaal dan zijn hier extra kosten aan verbonden. Deze licentie heb je alleen maar nodig als je TopCompetitiewedstrijden wilt gaan fietsen. Heb je geen inlogcode ontvangen stuur dan even een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we zorgen dat je zo spoedig mogelijk je inlogcode krijgt.
Let op: je ontvangt via de post je lidmaatschap pasje dit pasje heb je nodig bij de inschrijving op de wedstrijddag. Ben je net lid geworden en wil je toch een wedstrijd fietsen dan kun je in "mijn knwu" inloggen en onder de kop "lidmaatschap" is er de mogelijkheid tot uitprinten van de lidmaatschap pas maar ook dan dien je nog een geldig stuurbord te hebben. Vraag dit dus tijdig aan via onze webshop om teleurstelling te voorkomen.
Licentiehouders
Licentiehouders (TopCompetitie) die fietscrossen kunnen via de KNWU-site hun fietscrossklasses aangeven en bijbehorende stuurbordnummer aanvragen. Log in op 'Mijn KNWU' via het inlogbalkje op www.knwu.nl. Daarna verschijnt in het linkermenu de balk 'Chip/Stuurbord'. Hier kun je het stuurbordnummer aanvragen.